Engelli öğrencilerin ağız ve diş bakımı yapıldı

Engelli öğrencilerin ağız ve diş bakımı yapıldı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören engelli öğrenciler ağız ve diş bakımından geçirildi

İlçe Sağlık Müdürlüğünce özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören öğrenciler, ağız ve diş taramasından geçirildi.

4 rehabilitasyon merkezinde gerçekleştirilen sağlık taramasında 100 öğrenci ve 50 personelin diş muayenesi yapıldı. Silopi ilçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Diş Hekimi Zeliha Börta tarafından, eğitim gören personellere ise ağız ve diş sağlığı hakkında bilgilendirme ve sunumu verildi.

Rehabilitasyon merkezlerinde ağız ve diş sağlığı konusunda ağız bakımı yaptıklarını söyleyen Diş Hekimi Zeliha Börta öğrenci velilerine seslenerek, "Lütfen çocuklarınızın düzenli ağız bakımlarını yaptırın. Çocuklarınızın dişlerini fırçalaması için onlara yardımcı olun, örnek olun, destek olun. Biz bakanlık olarak bütün çocuklarımızın arkasındayız. Sizlerde yardımcı olun. Çocuklarımız sağlıklı dişlere mutlu gülüşlere kavuşsunlar." dedi.

Özel Rehabilitasyon merkezi müdürü Selahattin Saygıdar ise "Güzel bir tarama yapıldı. Çocuklarımızın ağız ve diş sağlığıyla ilgili diş çürüklerinin nasıl önüne geçilir onunla ilgili bilgilendirme yaptılar. Personelimize de bilgilendirme yapıldı. Yararlı olduğuna inanıyoruz. Bu tür etkinliklerin olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı. 

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.