Engellilerden Batman Belediyesi'ndeki taciz skandalına tepki

Engellilerden Batman Belediyesi'ndeki taciz skandalına tepki

Engelli bir kadın personelin aynı birimde çalışan bir şahsın sözlü ve fiziksel tacizine uğradığı iddiasına ilişkin Batman'daki engelliler, olayın takipçisi olacaklarını belirterek bunun karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladılar.

HDP'li Batman Belediyesi'nde kayyum döneminde işe alındığı belirtilen ve Belediyenin Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğünde çalışmakta olan Z.Ç. isimli engelli bir kadın personelin, aynı birimde çalışan M.Ş.K adlı şahsın sözlü ve fiziksel tacizine uğradığı iddia edildi.

Tacize uğrayan engelli kadın, Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak şikâyette bulundu. Türkiye Görme Engelliler Derneği Batman Şube Başkanı Adnan Kaya, yaptığı basın açıklamasıyla olaya tepki gösterdi.

Konunun takipçisi olacaklarını belirten Kaya, olay karşısında kimsenin sessiz kalmaması gerektiğini kaydetti.

Kaya, "Batman Belediyesinde çalışan bir engelli vatandaşımızın tacize uğradığı iddia edilmektedir. Biz Türkiye Görme Engelliler Derneği olarak kuruluşumuzdan bu yana bu tarz şeylere her zaman hassasiyet gösterdiğimizi kamuoyunun bilmesi gerekiyor. Bu arkadaşımızın aynı iş yerinde çalışan bir başka mesai arkadaşı tarafından tacize edildiği ve konunun belediyeye iletildiği ancak hiçbir yetkilinin konu ile ilgilenmediği iddia edilmektedir. Biz dernek olarak kesinlikle bu işin peşini bırakmayacağımızın kamuoyunun peşinen bilmesi gerekiyor." dedi.

"Olaya müdahil olacağız"

Bu tür olaylara karşı çok hassas olduklarını ifade eden Kaya, "Derneğimizin kuruluş aşamasından bir tanesi de istismarla mücadeledir. Olay her ne kadar iddia aşamasında olsa bile biz bu işin takipçisi olacağımızı, bu dava sonuçlanıp tahkikat bittikten sonra iddianameye dönüştüğü vakit biz dernek olarak aynı zaman da bu olaya müdahil olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bu tür olaylar hakikaten çok çirkin olaylardır." diye konuştu.

"Bunu kabul etmiyoruz"

Tacize uğradığı iddia edilen kadının yanında olduklarını vurgulayan Kaya, şunları söyledi:

İş kanununda açıkça belirtildiği gibi engellilerin çalışamayacağı iş yerlerinde çalıştırılamaz hükmü gereği bu arkadaşımızın belediyenin o kadar birimi varken makine ikmal yani teknik bir yerde, tamiratın olduğu bir yerde görevlendirilmesi bu işi başka bir boyuta da taşımış oldu. Bu da dolayısıyla mobing dediğimiz baskının bir aracıdır. Biz bunu da kabul etmediğimizi peşinen belirtmek isteriz. Tacize uğradığını iddia eden bayan arkadaşımızın yanında olduğumuzu konunun bir an evvel sonuçlanması için savcılık ve belediye nezdinde konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini isterim.

"Herkesin şiddetle bu olaya karşı çıkmasını bekliyoruz"

Olayın karşısında kimsenin sessiz kalmaması gerektiğini dile getiren Kaya, "Bayan arkadaşımıza tacizde bulunduğu iddia edildiği şahsın hâlâ çalışıp çalışmadığını bilmiyoruz. Görevinin başında mı yoksa açığa mı alındı bilemiyorum. Bu kişi görevinin başında ise bayan arkadaşımız gibi onun da soruşturma bitinceye kadar işin başına dönmemesi gerekir. Zira tacize uğrayan bayan arkadaşımız işe gitmemektedir. Belediye tarafından soruşturma tamamlanıncaya kadar kendisine işe gelme denilmiştir. Dolayısıyla aynı muamele diğer kişiye de yapılmalıdır. Bizim kamuoyuna çağrımız şudur: Bu olay karşısında kimsenin sessiz kalmaması, bu olayın sonuna kadar takip edilmesi ve bu gerçekliğin ortaya çıktıktan sonra herkesin şiddetle bu olaya karşı çıkmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Batman Belediyesi: Olay incelenmektedir

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Batman Belediyesi, olayın Cumhuriyet Başsavcılığı ve yönetimleri tarafından incelendiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Olay ile ilgili olarak yapılan incelemede Belediyemiz Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğünde çalışmakta olan Z.Ç. adlı kadın personelin Batman İl Emniyet Müdürlüğüne başvurarak aynı birimde çalışan M.Ş.K isimli şahsın kendisine sarkıntılık yaptığını iddia ederek şikayetçi olduğu öğrenilmiştir. Z.Ç. beyanında birim müdüründen de olaya duyarsız kaldığı gerekçesiyle şikâyetçi olduğunu beyan etmiştir. Olayın öğrenilmesi üzerine Belediye Başkanlığımız olayın incelenmesi için Belediye Avukatını soruşturma yapmakla görevlendirmiştir. Olay hem Cumhuriyet Savcılığı hem de yönetimimiz tarafından titizlikle incelenmektedir."

İLKHA


Engellilerden Batman Belediyesi'ndeki taciz skandalına tepki

Engellilerden Batman Belediyesi'ndeki taciz skandalına tepki

Engellilerden Batman Belediyesi'ndeki taciz skandalına tepki

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler