Engellilere farkındalık etkinliği yapıldı

Engellilere farkındalık etkinliği yapıldı

Batman Üniversitesi tarafından "BESYO'da Hayat Var" teması ile engeliler için farkındalık etkinliği düzenlendi.

Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından "BESYO'da Hayat Var" teması ile engeliler için farkındalık etkinliği, Batı Raman Kampüsü Kapalı Spor Salonu'nda düzenlendi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş'un ev sahipliğinde yapılan programa Batman Valisi Hulusi Şahin, STK temsilcileri, Üniversite personeli, öğrencileri ve çok sayıda sporcu katıldı.

"Bölgede ilk bizim BESYO’muzda engelliler takımı oluştu"

Programda,  Batman Üniversitesi'nde her sene engelli öğrenciler için yüzde 10 kontenjan ayrıldığına değinen Rektör Durmuş, "Batman Üniversitesine ilk geldiğimizde bölgede hiç BESYO yok, Kızıltepe ekibi, Midyat ekibi, Mardin ekibi Diyarbakır ekibi, çocuklar minibüslerle Elazığ'a, Erzurum'a, Karadeniz'e imtihana gidiyor. Biz dedik ki buraya BESYO'yu açacağız. Çok şükür öğretim üyesi kadromuzu tamamladık ve BESYO'yu açtık. Şimdi bölgenin en iyi BEYSO'larından biriyiz. Çocuklarımızla da gurur duyuyoruz. 38'e yakın engelli öğrencimiz var. Her sene engelli öğrenciler için yüzde 10 kontenjan ayırıyoruz. Bunu ilk biz başlattık ve bölgede ilk bizim BESYO'muzda engelliler takımı oluştu. Bu tabi çok gurur verici bir şey, bu duruma öğrencilerimizin başarısı ve azminden dolayı geldik. Bizde onlar için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

"Batman Üniversitesi engelli dostu bir üniversite olarak öne çıkıyor"

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Vali Şahin, Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu’nun 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Türkiye’nin en yüksek başvurusunu alan okul olduğunu ifade ederek, "Bu durum bizi oldukça gururlandırdı. Okulda bölgede olmayan bir uygulama hayata geçirilmiş. Engelli öğrenci kontenjanı ile 30’un üzerinde engelli sporcumuzun beden eğitim öğretmeni ve sporcu antrenörü olarak yetiştirilmelerinin önemli olduğunu düşünüyorum. Rektörümüzü engellilere yönelik yaptığı bu çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Batman Üniversitesi engelli dostu bir üniversite olarak öne çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Vali Şahin, "Engellilerimiz bizim için çok önemli,  eğer siz yaşlınıza, yardıma ihtiyacı olan vatandaşınıza ve engellinize toplum olarak gereken değeri veriyorsanız, medeniyet ailesindeki değeriniz o ölçüde yükselir. Bize düşen kamusal alanlarda engellilerimize uygun iletişim alanlarını üretmek ve onlara yaşamın her alanında toplumun engelli olmayan bireylerinin sahip olduğu tüm imkânları sunmaktır. Bu hususta çalışıyoruz ve elimizde geleni yapıyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından farkındalık oluşturmak amacıyla Üniversite BESYO bölümü öğrenciler tarafından sergilenen halkoyunları ve Goalball Final Maçı beğeni ile izlendi.

İLKHA


Engellilere farkındalık etkinliği yapıldı

Engellilere farkındalık etkinliği yapıldı

Engellilere farkındalık etkinliği yapıldı

Engellilere farkındalık etkinliği yapıldı

Engellilere farkındalık etkinliği yapıldı

Engellilere farkındalık etkinliği yapıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler