Engellilere hakları anlatıldı

Engellilere hakları anlatıldı

Batman’ın Kozluk ilçesinde düzenlenen seminerde engellilere hakları anlatıldı.

Batman’ın Kozluk (Hezo) ilçesinde “Engelsiz Kalplere Dokunuş Projesi” kapsamında engellilere yönelik “Engelli Hakları” semineri verildi. Burada konuşan Eğitimci Çetin Doyar, engelli haklarının yasalarla güvence altına alındığını hatırlatarak, devletin kendilerine verdiği hakları bilmeleri ve bu haklardan yararlanmaya çalışmaları gerektiğini söyledi.

Kozluk Yaşam Boyu Engelliler Derneği tarafından organize edilen, engelli ve engelli yakınlarının katıldığı seminer, Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda verildi.

Engelli bireylere tanınan haklarla ilgili konuşan Doyar, “Bu haklardan ne kadar istifade edebiliyoruz?” diye sordu.

Doyar, "Ülkemizde engelli hakları yasal olarak güvence altına alınmış ve birçok alanda engellilere kolaylık sağlanmıştır. Engellilerimiz engelli haklarından haberdar olup, bu haklardan istifade etmeye çalışmalıdır. Engelli aylığı bağlanması, muhtaç aylığı bağlanması, evde bakım aylığı, özel eğitim hakkı, özel eğitime gereksinim duyan öğrencilerin okullara ücretsiz taşınması, MEB ve ÖSYM sınavlarında engelliler için sağlanan haklar, şehirlerarası otobüs şirketlerinde engelli indirimi, telekomünikasyon engelli indirimleri, özel sektör ve devlet kurumlarında engelli alımları, gelir vergisinde engelli indirimi, araç alımında ÖTV muafiyeti, motorlu taşıtlarda MTV muafiyeti gibi haklar engelli vatandaşlarımızın yasal haklarıdır. Bu hakları iade edilmeyen engellilerimiz yasal ve hukuki yollardan haklarını temin edebilirler.” ifadelerini kullandı.

İLKHA


Engellilere hakları anlatıldı

Engellilere hakları anlatıldı

Engellilere hakları anlatıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.