Engin: "Kutsallarımıza yapılan hakarete Müslümanlar sessiz kalmayacaktır"

Engin: "Kutsallarımıza yapılan hakarete Müslümanlar sessiz kalmayacaktır"

​Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, Peygamber Efendimize (sallallahu aleyhi ve sellem) karikatürle hakaret edilmesinin Müslümanları rencide etmeyi hedeflendiğini belirterek Müslümanların buna karşı sessiz kalmayacaklarını ifade etti.

Fransa'nın başkenti Paris'te yayın yapan Charlie Hebdo Dergisinin Peygamber efendimiz ile (sallallahu aleyhi vesellem) ilgili 2'inci bir provokatif karikatür yayınlayacağı skandal kararına bir tepki de Diyanet-Sen Malatya Şubesinden geldi.

Yönetim Kurulu adına basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Mehmet Engin, "Hiç kimse, başkasının kutsalına ve inançlarına hakaret edip sonra da basın ve ifade özgürlüğüne sığınamaz. Son gelişmeler, birilerinin yine Avrupa'da İslamafobiyi tetiklemek istediğini gösteriyor." dedi.

"Bu son derece yanlış ve provokatif bir karardır"

Engin, "Paris'te yayın yapan Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırının davasının görüleceği gün, söz konusu derginin Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem) ile ilgili uygunsuz karikatürleri tekrar yayınlama kararı almasını kınıyorum. Bu karar son derece yanlış ve provokatif bir karardır. Bizler, kardeşlik ve barış dini İslam'ın müntesipleriyiz. Terör bahane edilerek inançlara, değerlere yapılan hakaret ve saygısızlığa karşıyız." ifadelerini kullandı.

"Biri, başkasının kutsalına hakaret edip sonra da basın ve ifade özgürlüğüne sığınamaz"

Charlie Hebdo Dergisi'nin Peygamber efendimize (sallallahu aleyhi vesellem) hakaret içeren karikatürü tekrar yayınlama kararı almasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten Engin, şöyle devam etti:

Merhamet ve sevgi dini İslam'ın terör dini, Müslümanların ise terörist gibi gösterilmeye çalışılması, Peygamber Efendimize (sallallahu aleyhi vesellem) karikatürle hakaret edilmesi, Müslümanları rencide etmeyi, tahrik etmeyi hedefleyen girişimlerdir.

Hazreti Muhammed'e (sallallahu aleyhi vesellem) yapılan hakaret, bütün Müslümanlara ve onların kutsalına yapılmış bir hakarettir. Bu hakaretler karşısında sessiz kalmalarını beklemek ne ifade ne basın özgürlüğü ile anlatılabilecek bir durumdur.

"Kutsallarımıza yapılan hakarete Müslümanlar sessiz kalmayacaktır"

Müslümanların tahriklere gelmeden sağduyu ve aklıselim ile dik durmaları gerektiğini ifade eden Engin, "Ancak tüm Dünya'ya Malatya'dan sesleniyoruz! İnancımıza, ibadetlerimize, vatanımıza, milletimize, ezanımıza, bayrağımıza, aile yapımıza, namusumuza-iffetimize ve kısaca kutsallarımıza yapılan hakaretler, iftiralar karşısında hiçbir Müslüman sessiz kalmayacaktır. Tüm Müslümanlardan bu tür tahriklere sağduyu ve İslam dininin bizlere öğrettiği hassasiyetle yaklaşmalarını rica ediyoruz. Bizler sevgi ve merhamet dini İslam'ın temsilcileriyiz. Biz kimsenin inancına, kutsallarına küfretmeyiz, hakaret etmeyiz. Ne bizim ne de bir başka inanç grubunun inancına, kutsalına hakaret edilmesine de izin vermeyiz. Charlie Hebdo dergisi'ni biran önce bu provokatif kararından vazgeçmeye davet ediyoruz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler