Ensar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı İzci'den Mütercimler'e tepki

Ensar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı İzci'den Mütercimler'e tepki

​Çıktığı bir televizyon programında imam hatip mezunlarına hakaret içerikli sözler sarf eden Erol Mütercimler'e tepkiler sürüyor.

Ensar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci, toplumda infiale neden olan açıklamaları nedeniyle Mütercimler hakkında savcılıkların suç duyurusu açması gerektiğini belirtti.

Erol Mütercimler'in imam hatip lisesi mezunları ile ilgili sarf ettiği cümlelerin bu ülkede ciddi anlamda bir infiale neden olduğunu belirten İzci, "Hakikati bağlamından saptıran, gerçekleri bu kadar örtbas eden, gerçeklerden bu kadar uzak, adeta zihin dünyasıyla insanlığa tamamen aykırı, zihin dünyası tam bir örümcek kafası ve bir vahşet oluşturan bu insanların televizyon ekranlarında öğretim görevlisi, doktor unvanları ile hala bu ülkede konuşuyor olmaları bu ülkenin en büyük kaybı, en büyük zararıdır ve bu çok ciddi vahim durum arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

"Sadece Erol mütercimler meselesi değil bu bir zihniyet meselesi"

Mütercimler'in ifadelerinin bir zihniyet meselesi olduğunu belirten İzci , "Ben bu cümleleri kendisine olduğu gibi iade ediyorum ve bu konuda çıkıp milletin ekranlarında özür dilemesini de kabul etmiyor, ret ediyorum. Cumhuriyet savcılarının ötekileştirmeden, nefret suçundan ve insanları tahrik etmekten, bölücülük yapmaktan bu insanla ilgili aslında insan demeye artık dilim varmıyor bu kadar canavarlaşmış bir zihinle ilgili işlem yapmaya, soruşturma başlatmaya davet ediyorum. Sadece Erol mütercimler meselesi değil bu bir zihniyet meselesi…" diye belirtti.

 

"Bugün kim çıkıp diyebilir ki imam hatip mezunları karşımıza cinsel sapık olarak çıkıyor"

İmam hatipler hakkında söylenen çirkin sözlerin kabul edilemeyeceğini dile getiren İzci, "Bugün kim çıkıp diyebilir ki imam hatip mezunları karşımıza cinsel sapık olarak çıkıyor. Bu tür değerlendirmeleri kendisine olduğu gibi iade ediyorum. Ve bunun bunu televizyon kanallarına çıkaran televizyon sahiplerini, bunu üniversitelerine çalışanlarında bir kez daha muhakeme yapmaya davet ediyorum. Çünkü bu topraklara, bu memlekette bu insanlara hatta Erol Mütercimler'in savunduğu siyasal felsefi düşünceye de bir kazanım oluşmayacaktır. Çünkü bu, insanlığın bittiği noktayı gösteriyor. Oysaki bugün biz insanları toplu halde mahkûm etmemeli, önyargılardan vazgeçmeliyiz." dedi.

"İmam hatip mezunları tamamı 15 Temmuz'da meydanlardaydı"

İmam hatiplerin ülkenin geleceği adına çok önemli gelişmelerde rol oynadığını ifade eden İzci, "İmam hatip nesli anne, babasına saygıyı, Allah'a itaat etmeyi insanlığa hizmet etmeyi ibadet sayan bir dünya görüşü ve bir zihinle yetişiyor. İmam hatip mezunları tamamı 15 Temmuz'da meydanlardaydı bu ülke adına, gelecek adına ve kendileri tankın altına atanlara bakın işte bunlar, imam hatip mezunları." diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler