Ensarioğlu haklarındaki iddialara ilişkin açıklama yaptı

Ensarioğlu haklarındaki iddialara ilişkin açıklama yaptı

TYP kapsamında 5 bin kişinin 6 aylık süreyle istihdam edilmesi amacıyla çekilen kuraların sonucunu Galip Ensarioğlu'nun etkilediği yönünde vatandaşların çeşitli iddiaları üzerine Cihan Ensarioğlu açıklamalarda bulundu.

İŞKUR’un, Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında 5 bin kişiyi 6 aylık süreyle istihdam etmesiyle ilgili kura çekimi ve sonuçlarının 2 gün sonra açıklanması nedeniyle, başvuruda bulanan Diyarbakırlılar tepkilerini dile getirerek, Galip Ensarioğlu'nun sonuçları etkilediğine dair iddialarda bulunmuşlardı.

İşçi alımlarıyla ilgili "torpil" yapıldığını ve bunda milletvekillerinin etkin rol aldıklarını ileri süren vatandaşlar, kura çekiminin yapılış şeklini ve sonuçların geç açıklanmasını eleştirmişlerdi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili, ağabeyi Galip Ensarioğlu hakkında vatandaşların dile getirdiği iddialara ilişkin Cihan Ensarioğlu açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır İŞKUR binası önünde tepkisini dile getirenlerden Askeri Yıldız'ı da yanına alarak basının karşısına geçen Ensarioğlu, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ensarioğlu'nun düzenlediği basın toplantısında, öncelikle Askeri Yıldız, konuştu.

Yıldız, "İŞKUR'dan çıktıktan sonra halkın orada toplantısı, velvelesi, yani Ensarioğlu ailesi diye hepsi müdahale diye o açıklamayı yaptım. Ben o açıklamadan sonra dedim ki Ensarioğluları çıksın halka bunu ispatlasın. Cihan Bey de benim bu söylediklerimi duydu, geldi. Halkın önüne ispatlamaya geldi. 'Eğer birimiz bir tanesini işe almış isek herhangi bir tanesine müdahale etmişsek herhangi bir kurada ismimiz varsa ispatlasınlar gelsinler' Cihan Bey de bunu ispatlamaya geldi." dedi.

Askeri Yıldız'ın ardından konuşan Cihan Ensarioğlu ise şunları dile getirdi: "Ailemiz hakkında özellikle işe alımlarla ilgili çeşitli spekülasyonlar vuku buluyor. Maalesef üzülerek söylüyorum, bu durumla ilgili bilinçli toplum arasında bazı kötü niyetli insanların dedikodu furyasının çıkartılması neticesinde, bizim ailemiz hakkında çeşitli söylentilere 'beyefendi demin söylemedi tekrar şimdi ifade eder', 'Kendisinin etraftan etkilendiğini, etraftaki dedikodulardan etkilendiğini, milletin aslında yalan yanlış bilgilerle kendilerini kötü etmeyip de beni kullandığını siz gelmeden evvel, iki demokrat insan olarak beyefendi onu itiraf etti.' dedi ki; 'ben çevredeki insanlardan, dedikodulardan, kahvedeki dedikodulardan etkilenerek İŞKUR'un önüne gelip de çocuklarımın ismi çıkmayınca üzülerek böyle bir şey söyledim."

Daha önce de haklarındaki iddialara cevap verdiğini söyleyen Ensarioğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığının Diyarbakır İŞKUR il Müdürlüğü karşınızda. 60 küsur memur var, 7-8 tane şube müdürü var. Bu 5 bin kişi içerisinde bizim ismini çıkarttığımız müdahale ettiğimiz; milletin, garibanların ismini sildirip de kendi ailemizde, bize yakın olanların ismini eklettirdiğimizi bir memur ya da yetkili bir şahıs söylüyorsa dayı dediklerinin hepsinde haklıdır." dedi.

TYP kura çekimine müdahale etmediklerini söyleyen Ensarioğlu, şunları ifade etti: "3 gün evvel kura çekildi. Evvelki gün kura açıklandı. Bu kura vali yardımcısı ve noter huzurunda; noter ki Adalet Bakanlığının resmi görevlisidir. Noter ve vali yardımcısı huzurunda çekilen, bilgisayar sistemi üzerinden, İŞKUR'un kendi programı üzerinden çekilen kura sistemine göre Toplum Yararına Çalışma Programı adı altında çekilen kuradır. Burada 37 bin civarında insanımız başvurdu, 5 bin kişinin ismi çıkmıştır. Sanki bu ismi çıkmayanların hepsi Ensarioğulları tarafından engellenmiş, sanki Ensarioğulları ailesi fertleri tarafından bilinçli olarak bu isimler çıkarılmış. Sanki Ensarioğlu ailesi kendine yakın isimleri almış, buyurun kurum karşıdadır."

Basın mensuplarını fişleme

Öte yandan basın açıklamasının yapıldığı sırada Cihan Ensarioğlu'nun yakınındakiler tarafından basın mensuplarının fotoğrafının çekildiği görüldü. Bu duruma müdahale eden muhabirler, Cihan Ensarioğlu'na fotoğrafların silinmesini, kimsenin bu şekilde basın mensuplarını baskı altına almaya hakkının olmadığını söyledi.  

Diyarbakır Valiliği iddialarla ilgili açıklama yaptı: 353 kişinin düşümü yapıldı

Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında yapılan alımlar hakkında bir açıklama yapan Diyarbakır Valiliği ise Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürlüğünce başvurusu alınan 5 bin kişinin TYP kapsamında 13 Mart 2017 tarihlerinde çekilen noter kurasında belirlenen isimlerden aynı adreste 195 kişinin olduğu ve 158 kişini de SGK kaydı olduğundan dolayı toplam 353 kişinin düşümünün yapıldığını bildirdi.

Son günlerde gündemde olan Toplum Yararına Programları (TYP) nedir?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.