Erbaş: "Toplumun yetişmesinde inançlı insanların emeği olsun"

Erbaş: "Toplumun yetişmesinde inançlı insanların emeği olsun"

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde müftülük hizmet binasının açılışına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, müftülüklerin toplumdaki önemine vurgu yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte Bismil Müftülük Hizmet Binasının açılışına katıldı.

Açılış töreninde konuşan Erbaş, Türkiye'deki müftülük sayılarına ve bu sayının diğer İslam ülkelerinde bulunmadığına dikkat çekti.

Erbaş, "81 il 922 ilçe müftülüğü olarak Türkiye genelinde toplam bin 3 müftülüğümüz var. Dünyanın çeşitli yerlerinden Diyanet işleri başkanlığımıza heyetler geliyor. Özellikle İslam ülkelerinden gelen heyetlere, ülkelerindeki müftülük sayılarını sorduğumda bize sayılı müftülükleri olduğunu söylüyorlar. 300 milyon nüfussa sahip İslam ülkelerinden gelenler dahil olmak üzere onlara Türkiye'deki müftülük ve müftü sayılarımızı söyleyince şaşırıyorlar." dedi.

Her bir müftülüğün bulunduğu kentin manevi rehberleri olduğunun altını çizen Erbaş, "Müftülüklerimiz bulundukları şehirlerde İslam adına yapılan hizmetlerin rehberliğini yapıyor. Her il ve ilçelerimizde birlikte çalıştığımız Kur'an kurslarımız, yüzlerce camilerimiz, medreselerimiz var Elhamdülillah. Müftülüklerimiz Kur'an okuyan, medrese okuyan öğrencilere rehberlik yapacaklar." şeklinde konuştu.

"Toplumun yetişmesinde inançsızların değil, inançlı insanların emeği olsun"

Açılışını gerçekleştirdikleri ilçe müftülüğünde 7 adet 4-6 yaş sınıfının olduğunu ve ilçede 32 sınıf açıldığını belirten Erbaş, ilçe nüfusuna oranla daha çok sınıf açacaklarını ifade etti.

Toplumun inançsızların değil de inançlıların emeğiyle yetişmesi gerektiğini vurgulayan Erbaş," Ben istiyorum ki insanımızın karakter yapısının oluşmasında müftülerimizin, imamlarımızın, müezzinlerimizin, vaizlerimizin ve Seydalarımızın emeği olsun. Abdestsizlerin, namazsızların, inançsızların değil, inançlı insanların emeği olsun. Bizi kurtaracak budur. Müftülük demek, din hizmetlerine ve eğitimine rehberlik eden merkez demektir. Bu müftülük hepimizin ve herkes buradan istifade edecek. Burada yürütülecek hizmete herkesin katkısını bekliyoruz." dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler