Erciş Adliyesinde yangın

Erciş Adliyesinde yangın

Van'ın Erciş ilçesinde prefabrik binada hizmet veren Erciş Adliyesinde yangın çıktı.

VAN - Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremde adliye binasının hasar görmesi nedeniyle prefabrik binada hizmet veren Erciş Adliye binasında yangın çıktığı bildirildi.

 

Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı yangında kimi dava dosyalarının zarar gördüğü kaydedildi.

 

Asliye Hukuk Mahkemesi Kaleminde çıkan yangına ilk müdahaleyi adliye personeli yaparken daha sonra olay yerine gelen Erciş Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü.

 

Yangınla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, binada çıkan yangının büyümeden söndürüldüğünü söyledi.

 

Yangına müdahale sırasında iki dolap içinde bulunan dosyaların bir bölümünün ve odadaki bilgisayarların zarar gördüğünü belirten Arabacı, prefabrik binanın, Asliye Hukuk ile İcra Takip kalemlerinde, sabaha karşı elektrik kontağından yangın çıktığını belirterek, “Yangında Asliye Hukuk kalemindeki iki dolabımız hasar gördü. Ayrıca yangına su sıkılması sonucu ise yine oda içindeki bilgisayarlar zarar gördü. Tüm dosyaların yedekleri zaten UYAP'ta kayıtlı. Sadece Asliye Hukuk'un dosyalarının bir kısmı zarar gördü.” bilgisini verdi. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.