Erciş Canik kutlu doğum etkinliği 2016 foto peygamber sevdalıları

Erciş Canik kutlu doğum etkinliği 2016 foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Van’ın Erciş İlçesine bağlı Canik Mahallesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Erciş İlçesi’ne bağlı Canik Mahallesi’nde ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed’ temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.Köy halkının ilgi gösterdiği program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Canik Mahallesi’nin köy meydanında düzenlenen etkinlik Grup Rahmet sanatçılarının seslendirdiği ilahiler ve okunan Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Etkinlikte konuşan Faysan Aslan, ,  Hz Muhammed'in hayatından  ve sahabelerin  kardeşliklerinden  örneklerle  vahdet ve kardeşlik mesajları verdi. 

İslam dininin kardeşliğe ve insana verdiği önemden söz eden Aslan, bütün dünya bir araya gelse İslam’daki kardeşlik gibi bir kardeşlik ortaya koyamayacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Kardeşlik ancak İslam’la olur. İslam tarihinde öyle güzel örnekler vardır ki, bugün kalkıp sloganlarla barıştan kardeşlikten söz edenlerin, felsefe üretenlerin, düşünce üretenlerin hiçbirisi onların örneğinin karşısında tek bir söz dahi edemezler. Bütün dünya bir araya gelse böyle bir kardeşliği ortaya koyamaz. Dünyanın bütün felsefecileri bir araya gelsin, bütün farklı düşünceleri bir araya gelsin böyle bir kardeşlik üretebilir mi? İnsanı insan yapan İslam’dır. Kardeşlik ise ancak İslam’dadır ve hiçbir düşünce insanı bu kadar yüceltemez.” dedi.

“Hep beraber Allah’ın ipine sımsıkı sarılın”

Batılıların insanı ‘politik bir hayvan’ olarak gördüğü, İslam’ın ise insanı ‘âlemin özü olarak gördüğünü dile getiren Aslan,  “ İslam dininde insan şöyle tarif ediliyor; ‘İnsan yaratılmışların en şereflisidir. İnsan âlemin özü ve efendisidir.’ Bize vahdet farzdır, Müslümanların bir arya gelmesi fazdır. Çünkü Rabbimiz; ‘hep beraber Allah’ın ipine sımsıkı sarılın’ şeklinde buyuruyor. Dağınık, bölük pürçük bir şekilde değil, herkesin köşesine çekilip zikir çekmesiyle değil ‘hep beraber Allah’ın ipine sımsıkı sarılın’ diyor.” ifadelerini kullandı.

Müslümanların bir araya gelip, birbirine karşı düşmanlığı bırakması gerektiğini ifade eden Aslan, “ Biz Müslümanlar kardeşiz bir araya gelmeliyiz. Müslüman’ın Müslüman’a düşmanlığı olamaz.” diye konuştu.

“Hanım ablalarımıza yeni nesli yetirmekte daha fazla görev düşüyor”

Aslan, son olarak şu ifadeleri kullandı; “Çocukların yetiştiricileri olmaları hasebiyle; bizim hanım ablalarımıza, annelerimize, bacılarımıza daha fazla görev düşüyor. Çünkü onlar yeni nesli yetiştiriyorlar. Bu yeni nesle Allah’ın ve Peygamberin (sav) sevgisini vermelidirler.  Müşriklerin sevgisi bizim kalbimizde olamaz. Biz müşriklere karşı şiddetli olmak zorundayız, Müslümanlara karşı değil. Bizim kalbimizde ancak Allah, Peygamber ve ona inanan Mü’minlerin sevgisi olacak inşallah.” şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum etkinliği Grup Rahmet sanatçılarının seslendirdiği ezgilerin ardından yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.