Erciş İHYA-DER:"Kadına yapılan saldırı acziyettir"

Erciş İHYA-DER:"Kadına yapılan saldırı acziyettir"

Van'da HÜDA PAR'ın düzenlediği mitingden dönen tesettürlü bayanlara yönelik BDP'li bir grup tarafından yapılan fiili saldırıya bir tepki de Erciş İHYA-DER'den geldi.

VAN- Geçtiğimiz Pazar günü Van’da  Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) tarafından düzenlenen mitingden sonra evlerine dönen tesettürlü 5 bayanın BDP’li bir grubun saldırısına uğramasına tepkiler sürüyor.

 

Menfur saldırı ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Erciş İhya Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, (İHYA-DER)  “Başörtülü bacılarımıza yapılan saldırı İslam’a ve Müslüman’lara yapılan bir saldırıdır.” dedi.

 

BDP’lilerin başörtülü bayanlara yaptığı saldırının telin edildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: “28 Şubatçıların saldırıları ile BDP’lilerin yaptığı saldırı birbirinin aynısıdır. Yine Mescid-i Aksa’da terör rejimi israil’in Müslüman’lara yaptığı saldırı ile bu saldırı arasında hiçbir fark göremiyoruz. Sözde kadın haklarını savunan hokkabazlara sesleniyoruz. Bu saldırılar, kadınlara ne kadar değer biçdiğinizi gösteriyor. Yalan söylemlerinizle bina ettiğiniz buzdan sermayeniz eridi, eriyecek ve iç yüzünüz ortaya çıktı, çıkacak Allah’ın izniyle.  Dünyayı menfaatleri ve Faşist zihniyetleri üzerine bina etmeye çalışanlar hiçbir zaman iflah olmadılar ve olamayacaklardır.”denildi.

 

Başörtüsüne yapılan saldırının İslam’a ve Kuran’a yapıldığının ifade edildiği açıklamada, “Tesettüre yapılan saldırı haya ve edebe saldırıdır. Aynı zamanda kadına yapılan saldırı, hürmetsizlik ve acziyettir.” denildi. (Cüneyt Hasar/Hamza Kaya-İLKHA)

erçiş haberleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.