Erciş kutlu doğum etkinliği 2015 Peygamber Sevdalıları foto

Erciş kutlu doğum etkinliği 2015 Peygamber Sevdalıları foto

Peygamber Sevdalıları Platformu Van Bölge Koordinatörlüğü tarafından Van'ın Erciş ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Üyesi Erciş İhya-Der tarafından ilçe merkezinde, “Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan binlerce Ercişli, hep bir ağızdan tekbir ve salâvatlar getirdi.

Sunuculuğunu Musa Akdeniz ve Mesut Durmaz’ın birlikte Kürtçe ve Türkçe yaptığı program, Recep İnciboğa Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Etkinliğe Özlem Ajans sanatçılarında Özcan Atsat katıldı. Atsat, Peygamber efendimizi konu alan ilahileri seslendirmesiyle meydanda coşkulu anlar yaşandı. Ardından Besmele İlahi Grubu, Kürtçe Mevlid-i Şerif okudu.

Küçük kız çocuklarının tarafından platformda Resûlullah’ın üzerine yazılmış ilahiler seslendirmesi alanda farklı bir hava oluşturdu.

Programda Türkçe bir konuşma yapan araştırmacı yazar  Levent Dalgın, Peygamber efendimizin hayatından kesitler sunarak, günümüzün liderlerinin Hz Muhammed’den alacakları çok dersler olduğunu vurguladı.

Ardından İhya Tiyatro Grubu, Habab bin Ered’in hayatını konu alan bir tiyatro gösteriş düzenledi. Erciş İhya-Der tiyatro gurubunun sergilediği gösteri sırasında duygulu anlar yaşandı.

Grup Besmele kız çocuklarından birinin, günümüz mazlum ve mustazaflarını anlatan bir şiir okuması meydandaki halkı hüzünlendirdi. 

 Etkinlik, Molla Yakup Arıkarınca’nın yaptığı dua ile son buldu.İLKHA





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.