Erciş Sahil Yolunda Rezalet!

Erciş Sahil Yolunda Rezalet!

Erciş sahil yolunun yapılış amacının aksine ayyaşların mekanı olmasına tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerin bu ahlaksızlıklara el atmalarını istedi.

VAN - Türkiye'nin en uzun sahil yolu özelliğine sahip olan Erciş sahil yolunun 2010 yılı açılışında, Erciş ve Bölge halkının buralara gelip dinlenmesi ve ailece gezilebilmesi planlanmıştı. Ancak sahil yolunun ayyaşlar tarafından mesken edilmesi vatandaşı bu güzel mekânlardan alıkoyarken, yetkililerin sessizliği ise vatandaşın tepkisine neden oldu.

 

"Sahil Yolu Amacının Dışında Kullanılıyor"
Sahil yolunun içkici, esrarkeş ve ahlaksızların mekânı haline geldiğini belirten çevre esnafından İlhan Varlı, "Sahil yolunun ailece gezilip, dinlenileceği bir yer olması için yapıldı ama zamanla burası içki içen ve esrar kullanan kesimin mekânı haline geldi" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

 

"Yetkililerin Sessizliği Ayyaşlara Davetiye Çıkarıyor"
Yetkililerin duyarsızlığına da tepki gösteren Varlı devamla şunları söyledi. "Erciş Çevik Kuvvet Binası sahilde olmasına rağmen burada rahatlıkla içki içilmesi, esrar kullanılması ve her türlü pisliğin yapılması bırakın aileleri insan tek başına bile sahile gidemiyor. Özellikle akşam saatlerinde insan buralarda yürümekten bile çekiniyor. Tüm bunlara rağmen yetkililerin bu güne kadar hiçbir önlem almamış olması ayyaşlara adeta davetiye çıkarıyor."

 

"Sahil Yolunu Kullanan Sürücüler Tedirgin"
Varlı Ayrıca sahil yolunda alkollü araç kullanımlarının da sık görüldüğünü belirterek, "Akşam saatlerinde adeta ayyaşlara ayrılan sahil yolunda içkili halde araba kullanılması ise sürücüleri tedirgin ediyor. Yetkili mercilerden beklentimiz bir an önce buna kalıcı bir çözüm getirmeleridir" şeklinde konuştu.

 

Vatandaş Olaya Ve Yetkililere Tepkili
Erciş'te üniversite okuyan Ali Sanci ise Sahil yolunda gördüğü bira şişeleri karşısında hayretler içerisinde kaldığını belirterek, "Bu tür manzaralar özellikle vatandaşın tepkisini çekiyor. Müslüman bir beldede bu tür olayların olması bizleri üzüyor" dedi.

 

Yetkililere seslenen Sanci, bu güzel doğada bu tür nahoş görüntülerin oluşmaması için göz yumulmamasını ve bir an önce buralara müdahale edilmesini istedi. (Hamza Kaya - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.