Erciş'in yeni büyük camisi ibadete açıldı

Erciş'in yeni büyük camisi ibadete açıldı

Erciş’te 2013 yılındaki depremde yıkılan Kara Yusuf Paşa Camisi yerine TOKİ tarafından yaptırılan yeni cami, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Van’da Atatürk Caddesi üzerinde yapılan cami açılışına, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Eski Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Milletvekili Beşir Atalay, Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Kuran’ı Kerim tilavetinin ardından, Başbakanlık Toplu konut İdaresi (TOKİ) tarafından 10 milyon liraya yaptırılan 2 bin 500 kişilik caminin ibadete açılışında konuşan Vali İbrahim Taşyapan, caminin ilçe halkına hayırlı olmasını dileyerek, ”Kara Yusuf Paşa Camisi 2013 Van depreminde çok büyük hasar gördü.  4 yıl sonra Camiler Haftası’nda güzel bir Cuma gününde biz de bu hizmetin açılmasını vesile olduk.” şeklinde konuştu.

Vali Taşyapan konuşmasının devamında, “Bu eserle birlikte, aynı anda belediye hizmet binası da bitirildi. En kısa sürede Ercişlilerin hizmetine sunulacaktır. Allah bir daha acılı günler göstermesin. Yapımda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Allah kardeşliğimizi daim etsin. Buradan yeni hicri yılınızı da tebrik ediyorum. Bu güzel caminin kıyamete kadar ayakta kalmasını diliyorum. Bu vesileyle Erciş’te, Van’da yaşanan depremde şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum. Cumanız mübarek, caminiz hayırlı olsun” diye konuştu.

Açılış konuşmaları ve cami açılışını müteakiben protokol üyeleri ve davetliler cuma namazını yeni camide birlikte kıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.