Erciş'te kura isyanı devam ediyor

Erciş'te kura isyanı devam ediyor

Van'ın Erciş ilçesinde depremzede kiracılara konut verilmek üzere 24.06.2013 tarihinde yapılan kura çekimlerinin ardından konutların ihtiyaç sahiplerine verilmediği yönündeki iddialara nedeniyle başlayan eylemler sürüyor.

VAN- Erciş Kaymakamlık binası önünde toplanan depremzede halk 'Fakirler Buraya zenginler TOKİ'ye', 'TOKİ bizim hakkımız, hakkımızı isteriz', 'Fatih Çiftçi İstifa', 'Kaymakam Buraya', 'Hakkımızı İsteriz' şeklinde slogan atan halk, hakları verilmediği müddetçe eylemlerini devam ettireceklerini söylediler.

 

TOKİ konutlarının kura çekilişinin yolsuzlukla yapıldığını iddia eden Orhan Gün, haklarını almayana kadar susmayacaklarını söyleyerek, kura çekimlerinde yolsuzluk olduğunu iddia etti.

 

Gün, "Bu çekilen kuralara itirazımız var. Biz TOKİ konutlarının yapılan kurasını yanlış buluyoruz. Çünkü Milletvekilimizin ilk çektiği top amcasının oğluna çıkıyor. Ben burada özellikle tüm Erciş halkına da diyorum. Tesadüf müdür? Ayrıca Vali bey'in arkasında duran bir genç vardı. Daha ismi çıkmayan bu genç sanki sırasını bekliyormuş gibi orda bekliyor. Yolsuzluk değilse peki bu genç nasıl tahmin ediyor isminin çıkacağını ve orada gencin ismini Vali Bey açıklıyor. Bu benim hakkım ve buradaki insanların hakkıdır. Bizim tüm yetkililerden istirhamımız budur. Biz susmayacağız. Biz sonuna kadar sesimizi duyuracağız. Her zaman da burada olacağız" dedi.

 

"Siyasilere ve sivil toplum örgütlerine sesleniyoruz"

Siyasilere ve Sivil Toplum Örgütlerine seslenen Gün, "Hava şartları uygun değil. Yetkili kişiler gelsin konteynır kenti bir dolaşsınlar. Oradaki insanların durumunu görsünler. Acaba yaşanılacak yer midir? Değil midir, görsünler. Bundan bir buçuk ay önce AFAD Konteynırları sökümünü yaptı. Şuan kanalizasyonların üstü açık. Çoluk çocuğumuz hepsi hasta bizim evimiz olsaydı evimizde otururduk. Bunu hiçbir zihniyet kabul edemez. Biz tüm siyasi arkadaşlara ve sivil toplum örgütlerine sesleniyoruz. Bizim sesimizi duysunlar. Bizi görmemezlikten gelmesinler ve bizim halimizi görsünler. Sabahtan beri insanlar güneşin altında bunalıma girdiler. Hiçbir yetkili çıkıp demiyor bu insanların derdi nedir, sorunu nedir? Çilesi, ızdırabı nedir? Diye kimse gelip ilgilenmedi" diye sitem etti.

 

"Biz bedavadan konut istemiyoruz"

Kiralık ve satılık daireler yazan afişleri topladıklarını dile getiren Gün, "Şuan elimizde olan pankart, yapılan kuranın ardından arkadaşlarımızın şehir içinde topladıkları kiralık ve satılık daireler yazan afişlerdir. Demek ki bu insanların eve ihtiyacı yok. Hemen bu insanlar hava parası olarak birkaç milyara evlerini satıyorlar. Bunların ihtiyaçları olmadığı için satıyorlar. Ama benim ve bu insanların ihtiyaçları var. Biz bedavadan konut istemiyoruz. Kimse burada babasının hayrına verin demiyor. Biz hakkımızla, paramızla almak istiyoruz" diye konuşmasına son verdi.

 

Üç aylık kalp hastası çocuğuyla konteynırlarda kalamadıklarını söyleyen Elif Çelebi "Sayın Başbakan üçüncü çocuk, üçüncü çocuk diye bağırıyor. Elimdeki üçüncü çocuğumdur. Kalp hastasıdır. Konteynırda çocuğum rahatsızlandığı için yaşanmıyor. Ben buradan sesleniyorum. Üç aylık çocuğuma bir çare bulsunlar. Bu çocuğun günahı ne" diye yakındı. (Hamza Kaya-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.