Erdemli bir toplumun inşası için çalışmalara ivme kazandırılmalı

Erdemli bir toplumun inşası için çalışmalara ivme kazandırılmalı

​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, erdemli bir toplumun inşası için sorumluluk bilincine sahip Müslümanların çalışmalarına ivme kazandırmaları gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR Beşiri İlçe Başkanlığı tarafından “Dava Şuuru ve Sorumluluk Bilinci” temasıyla düzenlenen programda konuşan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, erdemli bir toplumun inşası için çalışmalara ivme kazandırılması gerektiğini söyledi.

Parti binası toplantı salonunda düzenlenen programa parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Program, Rıdvan Üzümcü tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı.

Programa konuşmacı olarak katılan Durmaz, toplum arasında iyilik ve güzelliklerin yaygınlaşmasını sağlamanın öncelikli hedefleri arasında olduğuna dikkat çekti.

“Allah’a kul olmak insanoğlu için en büyük şereftir”

Cenabı-ı Allah’ın insanı kulluk vazifesini yerine getirmesi için yarattığını vurgulayan Durmaz, “İnsanın görevi Allah’a kulluk etmektir. Allah’a kul olmak insanoğlu için en büyük şereftir. Kulluk vazifesini, Allah’ın istediği şekilde yerine getiren insanoğluna mükâfat olarak cennet vardır. Ancak aksi bir hayat sürdürene ise ceza vardır. İnsan yaptıklarından hesaba çekilecektir. Bu, ilahi bir kanundur. Kulluk vazifesini yerine getirmek maksadıyla imtihana tabi tutulan insanoğlunun hedefi, Allah’ın emirlerini yerine getirip rıza-i ilahiye ulaşmak olmalıdır. İman ehli müminlerin temel hedefi de budur.” dedi.

“İslam’a hizmet etmek, bizler için en değerli iştir”

İmtihan yurdu olan dünya hayatında insanın karşılaşacağı engellerin ve duçar kalacağı bela ve musibetlerin olacağını belirten Durmaz, “İman ehli bir Müslümana düşen, bu durumlar karşısında sabretmek ve ortaya çıkan durumları İslam’ın ve Müslümanların lehine çevirmek için uğraş vermek olmalıdır. Bunu da en fazla, dava şuuru ve sorumluluk bilincine sahip Müslümanlar yapmalıdır. Dolayısıyla bu hususlar için çalışmak hepimizin boynuna borçtur. Rabbimizin rızasına ulaşmak adına aziz İslam’a hizmet edip neslin ıslahı için sürekli bir hareket içerisinde olmak, bizler için en değerli ve en kıymetli iştir.” ifadelerini kullandı.

“Davamızın sesini topluma ulaştırmak hedeflerimiz arasındadır”

Davalarının, beşeri düşünce ve ideolojilerle kıyas edilemeyecek kadar büyük olduğunu aktaran Durmaz, “Kutlu davamızın sesini ve mesajını topluma ulaştırmak ve toplum arasında iyilik ve güzelliklerin yaygınlaşmasını sağlamak, öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bunun olabilmesi için de bugün çeşitli vasıtalara ihtiyaç duyulmaktadır. Toplumu değerlerinden uzaklaştırıp yozlaştıranlar en fazla hangi vasıtayı kullanıyorlarsa, Müslümanlar olarak bizlerin de o vasıtaları kullanması ve o alanda güçlenmesi gerekmektedir. Bunları yaptığımız takdirde, İslam düşmanları amaçlarına ulaşamayacaktır.” diye konuştu.

“Erdemli bir toplumun inşası için çalışmalara ivme kazandırılmalı”

Manevi değerlere bağlı ahlaklı bir toplumun inşası için çalışmalara hız verilmesi gerektiğini vurgulayan Durmaz konuşmasını şöyle sonlandırdı: “İslam, toplumsal zarara neden olacak olumsuzlukları önlemek için ‘emri bil maruf nehyi anil münker’ ilkesini getirmiştir. İyiliği emredip kötülükten sakındırmayı ifade eden bu ilke, toplumda hayırlı ve güzel işlerin yaygınlaştırılması, kötülüklerin önüne geçilmesi ve böylece erdemli bir toplumun oluşturulmasını ifade etmektedir. Bunu inşa etmek hepimizin sorumluluğu altındadır. O halde değerlerinden haberdar erdemli bir toplumun inşası için sorumluluk bilincine sahip davetçi Müslümanlar olarak yaptıklarımızı gözden geçirip çalışmalarımıza ivme kazandırmalıyız.”

Yapılan konuşma sonrasında program, katılımcıların sorularına verilen cevapların ardından son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler