Erdoğan: Buradan çıktı diyerek kendinizi kurtaramazsınız

Erdoğan: Buradan çıktı diyerek kendinizi kurtaramazsınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Cemal Kaşıkçı olayına değinerek, “Başkonsolosluk yetkilileri ‘Buradan çıktı’ diyerek kendilerini kurtaramaz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan'da Başbakan Viktor Orban ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğunda kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili konuşan Erdoğan, “Başkonsolosluk yetkilileri ‘Buradan çıktı’ diyerek kendilerini kurtaramaz. Çıktıysa, bunu görüntülerle ispat etmek zorundasınız. Türkiye makamına ‘nerede’ diye soranlar önce ‘Bu nasıl oldu’ diye sormalıdır.” diye konuştu.

Şu anda elde herhangi bir belge, bilgi ve bulgu olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Tabii bize müracaat edildiği andan itibaren, şu anda gerek Emniyet teşkilatımız, gerek istihbarat teşkilatımız bununla ilgili seferber olmuş durumda. İlk andan itibaren Adalet Bakanlığına verdiğimiz talimatla İstanbul Başsavcılığımız hemen teyakkuza geçmiş ve bununla ilgili işin hem hukuki, hem adli, hem de idari çalışmalar devam ederken hedefimiz neticeye ulaşabilmek. Yazılı ve görsel basında çok çok farklı haberler çıkıyor. Bunlar bizi düşündüren konular. Sorumluluk makamında olan insanlar olarak da buradan bir an önce neticeyi almak durumundayız. Başkonsolosluk yetkilileri 'Buradan çıktı' diyerek kendilerini kurtaramaz. Çıktıysa, bunu görüntülerle de olsa ispat etmek zorundasınız. İspat edeceksiniz. Kalkıp da Türk makamına 'nerede' diye soranlar önce 'Bu nasıl oldu' diye bunu sormaları lazım.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.