'Erdoğan, HÜDA PAR'ın İpine Sarılıyor' İddiası

'Erdoğan, HÜDA PAR'ın İpine Sarılıyor' İddiası

Irak Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin, Başbakan Erdoğan ile Diyarbakır’da yapacağı görüşmeyi değerlendiren Korhaber yazarı Zülfikar Doğan, AKP-HÜDA PAR işbirliği iddiasında bulundu. HÜDA par tabanını “Katı İslamcı Kürtler” olarak tanımladı.

Son dönemlerde HÜDA PAR’a yönelik kurulmak istenen komplo ve provokasyonlar gündemdeki sıcaklığını korurken Korhaber yazarı Zülküf Doğan ise “Erdoğan, Barzani ve Hüda-Par ipine mi sarılıyor?” başlıklı yazısında, HÜDA PAR’ın Ak Parti ile işbirliği yaptığı iddiasında bulunarak kasıtlı bir şekilde Hür Dava Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi çarpıtma yoluna gitti. Ak Parti Genel Merkez Binasında yapılan görüşmeyi Başbakanlıkta yapılmış gibi göstermeyen çalışan Doğan, HÜDA PAR tabanını “Katı İslamcı Kürtler” olarak tanımladı.

Zülfikar Doğanın ilgili yazısından satırbaşlarını sizinle paylaşıyoruz...

"…Bu arada bölgede partileşen katı İslamcı Mustazaaflar hareketinin Hür Dava Partisi’ni de (HÜDA-PAR) yanına çekmeye, yakınlaşmaya yöneliyor.

Bölgede, PKK ve BDP ile siyasi rekabet içinde olan, zaman zaman bu rekabetin çatışmaya dönüştüğü, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Başkanlığındaki geniş bir heyetin geçtiğimiz günlerde Başbakanlıkta Başbakanı ziyaret edip görüştüklerini hatırlayalım.

Yapıcıoğlu, PKK’nın bölgede siyaset yapmalarını engellediği yakınmasını Başbakana ileterek, devletin bu engellerin giderilmesi ve  serbestçe siyaset yapılmasına ortam sağlamasını istemişti.

Erdoğan, AKP tabanı ile konsolide etmeye çalıştığı Sünni Kürtlerin yanı sıra, katı İslamcı Kürtleri bünyesinde toplayan HÜDA-PAR tabanından  da oy alma düşüncesinde.

Hatta Güneydoğuda yerel medyada ve Kürt medyasında, AKP-HÜDA-PAR ittifakından, HÜDA-PAR adaylarının bazı yerlerde AKP’den aday gösterilmesi üzerinde mutabakata varıldığından söz eden haber ve yorumlar yer alıyor.

Kısaca Barzani-Erdoğan buluşmasının çok yönlü hedefleri ve stratejileri söz konusu. Başbakan Sırat Köprüsü’nden düşen değil, geçen olmak için Barzani ve HÜDA-PAR ipine sarılmış görünüyor. Maliki’den de bir can simidi bekliyor.

Bunların yansımalarını ve yankılarını önümüzdeki haftadan itibaren göreceğiz…"  (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.