Erdoğan: Milli paralarla ticaret meselesi aciliyet kazanmıştır

Erdoğan: Milli paralarla ticaret meselesi aciliyet kazanmıştır

Malezya'da düzenlenen Kuala Lumpur Liderler Zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ticaret savaşlarının konuşulduğu dönemde milli paralarla ticaret meselesi aciliyet kazanmıştır. Bu konuda sizlerle beraber çalışmaya hazırız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ticaret savaşlarının konuşulduğu dönemde milli paralarla ticaret meselesinin aciliyet kazandığını belirterek, "Bu konuda sizlerle beraber çalışmaya hazırız. İslami finans meselesini de öncelikli gündemimize almamız gerekiyor." vurgusunu yaptı.

Erdoğan, "İslami finans meselesini de öncelikli gündemimize almamız gerekiyor. Faiz yerine üretimi ticareti merkeze alan alternatif finans kaynaklarında Malezya'nın dünyada öncü bir konumu var. Müslümanlar olarak son derece genç ve dinamik nüfusa sahibiz ancak beşerî sermayeyi harekete geçirecek olan eğitim konusunda ciddi sıkıntılarımız bulunuyor. 2003 senesinde yüzde 80'i bulan dışa bağımlılığımızı yüzde 30'lara çekmiş bulunuyoruz. Üretim kabiliyetlerimizi ne kadar çeşitlendirirsek sürdürme kalkınma hedeflerimize o derece yaklaşırız." ifadelerini kullandı.

Kuala Lumpur Zirvesi kapsamında Malezya'da bulunan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile de bir araya geldi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler