Erdoğan: Suudi Arabistan'ın yalanları ortaya çıkmıştır

Erdoğan: Suudi Arabistan'ın yalanları ortaya çıkmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak, "Suudi Arabistan'ın kendi tezatları ve yalanları ortaya çıkmıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 zirvesi sonunda yaptığı basın toplantısında, Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak, "Suudi Arabistan'ın kendi tezatları ve yalanları ortaya çıkmıştır." dedi.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile ikinci görüşmesinin ve İngiltere Başbakanı May'i kabul etmesinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, zirve boyunca mülteci krizinden, enerji sorunlarına, uluslararası ticaretin düzenlenmesinden, terörizme kadar birçok konuya değinildiğini belirtti.

Erdoğan, "alçakça" dediği gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin çözülmesi konusunda Suudi Arabistanlı yetkililerden yeterli desteği almadıklarını dile getirdi.

Suudi Arabistan'ın "kendi tezatları ve yalanları ortaya çıkmıştır." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suudi yönetimi tarafından önce inkâr edilen, ardından çarpıtılmaya çalışılan ve nihayetinde kabullenilen bu cinayet, Türkiye'nin kararlı tavrı sayesinde açığa çıkmıştır." ifadelerini kullandı.

Rusya ile vizeler kalkma yolunda

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarına da değindi. Erdoğan, Rusya'nın Türkiye vatandaşlarına uyguladığı vizelerin kalkma yolunda olduğunu belirterek "Yaptığımız görüşmelerle vizeler konusunda, kısmi olarak vizelerin kaldırılması kararını Sayın Putin verdi." dedi.

"Trump'a Halkbank'la ilgili gerekli bilgileri verdik"

Trump'la yaklaşık 50 dakika süren görüşmesinin detaylarına da değinen Erdoğan, ABD'ye Halkbank konusunda gerekli bilgilerin aktarıldığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı, "Halkbank konusunda kendileriyle görüştük. Gerekli bilgileri verdik. Bankamızın yetkilileri de şu an oradalar. Ayrıca FETÖ konusunu da konuştuk. Ben bu konuda ümidimi yitirmek istemiyorum hala umutluyum. Umarım FETÖ konusunu da çözeceğiz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.