Erdoğan: “Türkiye'nin salgın sürecinden güçlü çıkması birilerini rahatsız etti”

Erdoğan: “Türkiye'nin salgın sürecinden güçlü çıkması birilerini rahatsız etti”

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu-Gelir İdaresi Başkanlığı Ataşehir Hizmet Binası Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Erdoğan, İstanbul'un, dünya ekonomisinin en önemli merkezlerinden biri olduğunu, yapılan bina ile bu konumunu daha da pekiştireceğini vurgulayarak Coronavirus salgını sonrası Türkiye ile birlikte İstanbul'un da cazibesinin artacağını ifade etti.

Erdoğan, “Türkiye'nin tüm kurum ve kuruluşlarıyla bir hukuk devleti olduğunu bu alanda da göstermekte kararlıyız. Ülkemize yönelik çifte standartları, iki yüzlü tutumları, ön yargılı yaklaşımları hukuk devleti niteliğimizi güçlendirerek aşabiliriz. Yatırım yapmak, kazanç sağlamak, çalışmak, üretmek için çaba gösteren herkesin yanında olmak tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte temel görevimizdir.” dedi.

“Salgının dünya ekonomisinde çok ciddi küçülmeye yol açtığı bir dönemde, Türkiye'nin olumlu yönde ayrışacağına inanıyoruz.” diye Erdoğan, ülkenin sadece toparlanma değil, onun da ötesinde çok büyük bir sıçrama sürecinde olduğunu yavaş yavaş herkesin kabul etmeye başladığını söyledi.

Sosyal koruma kalkanı olarak adlandırdıkları destek programlarıyla doğrudan milletin cebine aktarılan kaynak tutarının 24 milyar lirayı geçtiğini vurgulayan Erdoğan, kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteğinin süresini uzatarak salgın sonrası dönemde de çalışanların yanında yer almaya devam ettiklerini belirtti.

Salgın sürecinde Türkiye’nin her alanda güçlü çıkmasının birilerini rahatsız ettiğini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

“Avrupa Birliğinin ekonomiden demokrasiye, şeffaflıktan altyapıya hiçbir alanda esamesi okunmayacak ülkelere kapılarını açarken, Türkiye'yi dışarıda bırakması bu rahatsızlığın işaretidir. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye'nin demokraside ve ekonomide hedeflerine ulaşmasına engel olamayacaklar. Biz bir kaybedersek onların kaybı beş olacaktır, on olacaktır. Böylesine çarpık bir hesabın uzun müddet sürdürülebilmesi mümkün değildir. Özellikle turizmde, Türkiye'nin sağlık dahil her alanda verebileceği hizmetlerle yarışabilecek bir başka millet tanımıyoruz.”

Türkiye’de organize sanayi bölge sayısının 320’ye ulaştığını hatırlatan Erdoğan, enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmekte kararlı olduklarının altını çizdi.

İLKHA


Erdoğan: “Türkiye'nin salgın sürecinden güçlü çıkması birilerini rahatsız etti”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.