Erdoğan ve Soylu 841 bin TL’ye ağırlandı haberlerine açıklama

Erdoğan ve Soylu 841 bin TL’ye ağırlandı haberlerine açıklama

Yenişehir Kaymakamlığı, kayyum döneminde belediyenin "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu'nun 841 bin TL'ye ağırlandığı" haberlerini yalanlayarak söz konusu harcamaların proje, etkinlik ve tören organizasyonlarına ait olduğunu açıkladı.

Diyarbakır'ın Yenişehir Kaymakamlığı, kayyum döneminde belediyenin "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 841 bin TL'ye ağırlandığı" haberlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bazı yerel basın, yayın ve medya organlarında ortaya atılan, 'Yenişehir Belediyesi Kayyumu, Erdoğan ve Soylu’yu 841 Bin TL’ye ağırlamış.' başlıklı haber ve içeriği gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

Haberde söz konusu olan harcamaların Yenişehir Belediyesi Kayyumu tarafından, ilçede son 1,5 senede yapılan yaklaşık maliyetleri 100 milyon TL’nin üzerinde 200 kalem projenin hayata geçirilmesi ve vatandaşların hizmetine sunulması amacıyla toplam 6 farklı noktada vatandaşlarla birlikte düzenlenen etkinlik ve törenler için tüm tören organizasyonlarının giderlerini kapsadığı belirtilen açıklamada, bu harcamaların da KDV hariç toplam 576 bin 500  TL olduğu aktarıldı.

Açıklamada, "Özellikle haberin içeriğinde ilçemizde yapılan ve hizmete açılan hafızlık kurslarından, kütüphanelerden, gençlik ve kadın merkezlerinden rahatsızlık duyulduğu görülmektedir. 'Çamur at izi kalsın anlayışı' ile kayyum döneminde yapılan hizmetleri gölgede bırakmak ve baltalamak için bilinçli ve sistemli olarak yapıldığı aşikardır." denildi.

"Gençleri ve çocukları kandırıp dağa götüren zihniyet olanakların elinden alınmasından rahatsız"

Açıklamada, "Haberde iddia edilen, 'Sevgi Evleri Yapımına 1 milyon 396 bin lira harcandı' şeklinde ifade edilen Ayşe Hafsa Sultan Sevgi Evleri Külliyesi projesi, yetim ve öksüz kız çocuklarımız için 8 blok ev, sosyal tesis ve spor alanlarından oluşmakta olup yüzde 42,42 kırım ile KDV dahil 7 milyon 760 bin 356,80 TL’ye ihale edilmiş, bu miktarın 4 milyon 996 bin 209,34 TL’si belediye bütçesinden, geri kalan kısmı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu tarafından Bakanlık bütçesinden Diyarbakır Valiliği YİKOB’a aktarılan bütçeden karşılanmıştır. Gençleri ve çocukları kandırıp dağa götüren ve orada çocukları taciz ve tecavüzleri ile ölüme sürükleyen zihniyet bu olanakların elinden alınmasından rahatsızlık duymaktadır." ifadelerine yer verildi.

Diğer iddialara cevap

Söz konusu haber içeriğinde geçen "Kayyum, 7’nci Kolordu Komutanlığı’na hibe edilmek üzere mobilya alımı yaptı" iddialarına da cevap verilen açıklamada, şunları kaydedildi:

"5393 sayılı Belediye Kanunun 75.maddesinin b- fıkrasında, 'Mahalli İdareler ile Merkezi İdareye ait asli görev ve hizmetlerin yerine getirilmesi amacıyla gerekli ayni ihtiyaçları karşılayabilir…' hükmü gereğince ayni yardım yapılmıştır. Terör örgütünün propagandasını yapıp, yardım ve yataklık eden bu zihniyetin, Kahraman Mehmetçiklerimize yapılan bu yardımlardan rahatsızlık duyduğu apaçık ortadır. Haberde, 810 parsel alanı olarak ifade edilen alan, Ofis Semtinde bir bina içerisinde bulunan 3 oda 1 salon taşınmazdan ibaret olup, kayyum atanmadan önce belediye tarafından 'Tutuklu ve Hükümlü Aileleri İle Dayanışma Derneğine' tahsis edilmiştir. Bahse konu dernek '677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) göre, 'terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan yapılar' kapsamında değerlendirildiğinden kapatılmıştır. Bu taşınmaz, terör örgütüne müzahir bir dernek yerine, toplum yararı gözetilerek gençlik çalışmalarını ve faaliyetlerini yürütmek amacıyla Tügva Vakfına, tahsis edilmiştir."

Haberde yer alan, Fidanlık Piknik Alanın’da kullanılmak üzere 88 bin lira harcama yapıldığı, bazı alanların 10 yıllığına İl Sağlık Müdürlüğüne ve Yeşilay Cemiyetine tahsis edildiğine dair haberlerin içeriğinin de yanlış olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Fidanlık Piknik Alanı'Nda Bıyıklı Mehmet Paşa Binicilik tesisi tüm sosyal donatıları ile beraber yapımı tamamlanmış ve vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur. Şu anda bahse konu alan Yenişehir Belediyesine bağlı olarak hizmetine devam etmektedir. İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen alan, daha önceden de vatandaşımıza sağlık hizmeti götürmek için kullanılan tesis içerisindeki 4 odalı prefabrik sağlık istasyonundan ibarettir. Yeşilay Cemiyetine, uyuşturucuya müptela olmuş gençlere yönelik rehabilitasyon merkezi yapmak üzere kullanılmayan 10 bin metrekarelik bir alan tahsis edilmiştir. Gençlerin uyuşturucu bataklığından kurtarmak için yapılan bu icraatın birilerini rahatsız etmesi düşündürücüdür." ifadelerine yer verildi.

Aynı haber içeriğinde geçen "Kayyum 83 milyon lira borç bıraktı" iddiasının tamamen "yalan ve iftira" olduğu belirtilen açıklamada, "Kayyum öncesi Yenişehir Belediyesinin borç tutarı 170 milyon 628 bin 361,68 TL olup Kayyumun görev süresi bittiği 15 Nisan 2019 tarihi itibariyle toplam borç 178 milyon 333 bin 888 TL’dir. Kayyum döneminde ödenen borç 39 milyon TL iken Kayyum döneminde yapılan borçlanma faizleri dahil 38 milyon TL’dir. Nisan ayına ait tüm personel ödemeleri ve cari ödemeler yapıldıktan sonra kasada, 465 bin TL nakit ile teslim edilmiştir."

 

Açıklamada, "Bu yalan haberleri ortaya atan zihniyetin asıl sıkıntısı Kayyum döneminde genç kızlar ve çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza yönelik yapılan hizmetlerden duydukları rahatsızlıktır." denilen açıklamada, Yenişehir Kaymakamı Serdar Kartal döneminde yapılan bazı hizmetler şu şekilde sıralandı:

"1-Hamidiye Külliyesi- 350 kişilik Yatılı Hafızlık Yurdu, Hamidiye Camii, 4 Derslik Kuran Anaokulu ve 5.000 m2 Hamidiye Parkından oluşmaktadır.

2- Seyyit Battal Gazi Yatılı Kız Hafızlık Yurdu-240 Kişilik Kız Yurdu ve Diyanet Aile İrşat Merkezi bulunmaktadır.

3- Sultan Abdulhamidhan Yatılı Kız Hafızlık Yurdu- 180 Kişilik Kız Yurdu ve dersliklerden oluşmaktadır.

4- Hz.Fatma Yatılı Kız Hafızlık Yurdu- 100 kişilik Yatılı Kız Hafızlık Yurdu, derslikler ve Kadın Kültür Kitap Kafeden oluşmaktadır.

5- Ayşe Hafsa Sultan Sevgi Evleri Külliyesi- Yetim ve öksüz kız çocuklarımız için yapılan 8 Blok ev, Sosyal Tesis ve spor alanlarından oluşmaktadır.

6- Aliya İzzetbegoviç Gençlik Merkezi

7- 108 Derslik Kuran Anaokulu- Sıfırdan ve tadilat olarak yapılmıştır.

8- Rabia-Tül Adevviye Kadın Kültür ve Sanat Merkezi- Daha önceden yapımına başlanmış, Kayyum döneminde bitirilip hizmete açılmıştır.

9- Bıyıklı Mehmet Paşa Binicilik Tesisi

10- Aziz Sancar Parkı

11- Ebu Ali El Cezeri Parkı

12- Nurettin Mahmut Zengi Parkı

13- Turgut Özal Parkı

14- Kara Şehitliği

15- Hava Şehitliği

16- Koçbaba Kalekolu

17- 22’si Belediyeden olmak üzere toplam 26 Zenginleştirilmiş Kütüphane

18- 11 Konferans Salonu ve Kültür Merkezi

19- Engelli öğrencilerimiz için 28 adet tam donanımlı Özel Eğitim Sınıfı

20- Kanser tedavisi gören çocuklarımız için Dicle Üniversitesi Çocuk Onkoloji Servisinin yenilenmesi

21- Çocuklarımıza Değerler Eğitimi kapsamında 700.000 adet kitap dağıtılması

22- Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 100.000 ton sıcak asfalt

23- Köy ve Mahallerimizde 600.000 m2 ye yakın Parke Taşı, Bordür, Bazalt Taşı ve Kaldırım Yapımı

24- Sayısız sosyal etkinlik ve dezavantajlı vatandaşlarımıza aktardığımız doğrudan ve dolaylı sosyal yardımlar.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler