Erdoğan: "Yangından etkilenen hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz"

Erdoğan: "Yangından etkilenen hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz"

Ülkenin 24 ilinde 81 noktada çıkan yangınlara ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 45 helikopter, 6 uçak, binlerce araç ve personel ile çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Yangından etkilenen hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Orman yangınlarıyla mücadelemizi 45 helikopter, 6 uçak, binlerce araç ve personelimizle kararlı ve hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Yangından etkilenen hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz." dedi.

Soruşturmaların devam ettiğini dile getiren Erdoğan, "Ülkemizin değişik yerlerinde çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yoğun bir şekilde devam ediyor. Burada acaba herhangi bir suikast, bu tür şeyler var mı yok mu bunların üzerinde duruluyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, insansız hava araçlarıyla da özellikle bölgelerin durumlarını sürekli incelediklerini dile getirerek, bunlarla beraber 1080 arazözün şu anda yangın bölgesinde çalıştığını aktardı.

Erdoğan, "Bir diğeri 280 su tankeri şu anda aktif olarak çalışıyor. Bir diğeri 2 bin 270 ilk müdahale aracı yine burada şu anda aktif çalışıyor. İş makinelerinde 660 dozer ve iş makinesi, bir yangın tankı aktif olarak devrede. İşçi noktasında ise 10 bin 550 yangın, itfaiye işçisi aktif olarak burada görevde. 4 bin 110 teknik eleman yine bölgede çalışıyorlar. Bir diğeri ise 6 bin 440 orman muhafaza memuru çalışıyor. Bin 140 noktada ise orman yangınlarıyla şu anda mücadele devam ediyor." dedi.


Erdoğan: "Yangından etkilenen hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz"

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.