Erdoğan'a Viyana'da Destek Gösterisi

Erdoğan'a Viyana'da Destek Gösterisi

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek amacıyla 10 binden fazla kişi gösteri düzenledi

Viyana'nın 10'uncu bölgesinde başlayıp kent merkezindeki Ring caddesine ulaşan yürüyüş, daha sonra "güvenlik ve trafik" gerekçesiyle Mariahilfer Caddesi'ne yönlendirilerek Westbahnhof adlı batı tren istasyonu önündeki Avrupa Meydanı'nda son buldu.

Yürüyüşün kolay yol yapılabilmesi için polisin oloğanüstü güvenlik önlemi aldığı ve kent merkezindeki Ring caddesini kısmen araç trafiğine kapattığı gözlendi.

Bu arada mitinge Türklerin yanısıra Avusturya'da yaşayan Arap ülkeleri ile Balkan ülkelerindeki Müslümanlar da kendi ulusal bayraklarıyla katıldı.

Mitingte çok sayıda Türk bayrağı taşıyan göstericiler, "Biz seni yedirtmeyiz", "Dik dur yiğidim eğilme, Osmanlı torunları seninle", "Türk ol, Kürt Ol, Laz ol, Çerkez ol, ne olursan ol, vatan haini olma", "Başbakanımızı kimseye yedirtmeyiz, sıkıysa indir" ifadelerinin yeraldığı pankartlar taşıyıp slogan attı.

Mitinge katılanların rahatça yürüyüş yapabilmesi için ollağanüstü güvenlik önlemi alan Viyana polisi, mitingin sona erdiği Avrupa Meydanı'nda da göstericilerin çevresini sararak dışardan bir müdahale olmasına engel oldu.

ERDOĞAN, MEYDANA TELEFONLA BAĞLANDI

Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, miting konuşmalarının yapıldığı Avrupa Meydanı'na telefonla bağlanarak, katılımcıları selamladı. Mitinge katılanların sayısına ilişkin farklı rakamlar telaffuz edilirken, bazı çevreler katılımın 10 bin kişi dolayında olduğunu ileri sürdü, bazı çevreler de katılımın 20 bin kişi olduğunu söyledi.

Miting, konuşmaların ardından olaysız şekilde sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.