Erdoğan'dan G20 liderlerine çağrı: Coronavirus nedeni ile bir an önce harekete geçmeliyiz

Erdoğan'dan G20 liderlerine çağrı: Coronavirus nedeni ile bir an önce harekete geçmeliyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferansla katıldığı G20 Liderler Olağanüstü Zirvesi’nde, Coronavirus için "Bir an önce harekete geçmeliyiz" çağrısında bulundu. Erdoğan, "Ülkeleri bu küresel sağlık kriziyle mücadeleye katılmaya davet ediyorum." dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Coronavirus gündemiyle toplanan G20 Liderler Olağanüstü Zirvesi'ne video konferans yöntemiyle katıldı. G20 Liderler Olağanüstü Zirvesi, 2 saat 15 dakika sürdü.

Video konferans yöntemiyle yapılan zirvede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve G20 Türkiye Şerpası Hayrettin Demircan da yer aldı.

Küresel finansal kriz döneminde olduğu gibi Coronavirus konusunda da bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Hiçbirimizin korumacı ve tek taraflı politikalar uygulama lüksü yoktur. İnsanlığın tamamı rahat nefes alıncaya kadar tüm ülkeleri adil bir şekilde bu küresel sağlık kriziyle mücadeleye katılmaya davet ediyorum." ifadelerine yer verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler