Ergani de "HÜDA PAR" dedi

Ergani de "HÜDA PAR" dedi

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu katılımıyla Ergani'de gerçekleştirilen mitinge binlerce kişi katıldı.

DİYARBAKIR- Hür Dava Partisi, Ergani’de binlerce kişinin katıldığı  bir miting gerçekleştirdi. Binlerce Erganili kadın erkek, çocuk ve yaşlı İlçe otogarında yapılan mitinge akın etti.  Mitingte HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya  Yapıcıoğlu’nun yanı sıra partinin Diyarbakır  belediye başkan adayları da hazır bulundu.

 

Binlerce vatandaşın  katıldığı mitinge Irak Kürdistan’ındaki  Büzütnava İslami Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu ve Genel Başkan Yardımcısı Aso Kenedi ve Rabun TV Genel Müdürü Ahsen Hasan da katıldı.

 

HÜDA PAR heyetinin miting alanına yaklaşmasıyla yüzlerce kişi ellerinde tevhit ve parti bayraklarıyla heyeti karşıladı. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcılarından Bahattin Temel, Cemal Çoban ve Abdurrahman Cens ile beraber Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Hüseyin Yılmaz, Ergani Belediye Başkan Adayı Metin Kaya, Kayapınar Belediye Başkan Adayı Şaban Dalgın ve Bağlar Belediye Başkan Adayı’nın alana gelmesiyle binlerce insan meydanı tekbirlerle inletti.

 

“Bu dava Said’i Nursi’nin, Şeyh Said’in davasıdır”

Konuşmasına  misafirlerini tanıtarak başlayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Irak Kürdistan’ından Büzütnava İslami Partisi’nden Aso Kanadi ve Rabun TV Genel Müdürü Ahsen Hasan da aramızda bulunuyorlar. Sizleri onlar da selamlamak istedi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Hür Dava diye yola çıktık, Hür Dava diye isim koyduk. Neden Hür Dava? Bizim bir davamız var. Babamız Hz. Âdem’den bize miras kalan bir dava, bu dava insanları hakiki manada hürriyetine kavuşturma davasıdır. Bu dava bize 124 bin Peygamberden miras kalmıştır. Bu dava onların yolunu sürdüren Salihlerden miras kalmıştır. Bu dava Said’i Nursi’nin davasıdır, Şeyh Said’in davasıdır. Bu dava Irak Kürdistan’ındaki Merhum Şeyh Osman’ın davasıdır. Davamız birdir, Rabbimiz birdir, Kitabımız, Kıblemiz, Peygamberimiz birdir. Davamız insanları hürriyetine kavuşturma davasıdır. Hürriyet bazılarının zannettiği gibi nefsin heva ve heveslerine tabi olmak değildir. Biz onlara hayvani hevesler diyoruz. Hür olmak sadece Allah’a kul olmaktır. Hür olmak Allahtan başka kimsenin önünde eğilmemektir. Hürriyetin birinci şartı budur. Rabbini tanımaktır. Rabbini tanıdıktan sonra; ilahlık iddiasında bulunan sahte ilahlara la demektir” diye konuştu.

 

“Çağdaş firavunlar, Musalarımıza idamlar vermeye devam ediyor”

Konuşmasında Mısır’daki idam kararlarına değinen Yapıcıoğlu, “Çağdaş firavunlar, Musa’larımıza, Mısır’da İhvan mensuplarına yüzlerce kardeşimize idam cezası verdiler. Daha önce Dağkapı’da ki Hüseyin kardeşim belediyenin başına geldiğinde Şeyh Said Meydanı olacak dedi orada Şeyh Said Efendi ve 46 arkadaşını idam ettiler. Niçin, bu davayı durdurmak istiyorlar? İnsanları kendilerine köle yapmak için. İnsanların emeğini, kanını sömürmek, mallarını elinden almak için, kıyamete kadar onların üzerinde yönetici olmak için. İşte onların takipçileri, işte onların evlatları hep beraber meydanlardayız. Bu davayı bitiremezsiniz. Bu mücadele kıyamete kadar sürecek. Her türlü zulmü görmüş, mazlum bir kavmin içinden bir avuç insan çıktı. Kenetlendi, bela ve musibetlere rağmen yolunu terk etmedi. Yorulmadı, azmetti. Öyle bir noktaya geldi ki bugün iktidara talibiz diyor. Yusufi mekânlardan, rabbim o günü gelmesini dilemişse inşallah o makamlara geleceğiz” dedi.

 

“Oylarınızı sizleri koruyacak olanlara verin!”

“Ben oylarınızı HÜDA PAR’a verin demiyorum” diye konuşan Yapıcıoğlu, “Orayı kim iyi koruyacaksa oyunuzu ona verin diyorum. Cebini ve akrabalarının cebini doldurmayacak olanlara oyunuzu veriniz. Son günlerde coğrafyamızın tamamında bir merkezden emir verilmiş gibi kara propaganda yapılıyor. Son gün HÜDA PAR adaylarını çekip başka bir partiye destek verecek diyorlar. Sakın ha oylarınızı kullanmamazlık yapmayın. Sandıkların başına gidin. Bacılarım. Siz sadece oy kullanmayacak, çocuklarınızın geleceğini de seçeceksiniz. Sandığı iyi sahip çıkacağız. Bir tek oyumuzu onlara vermeyeceğiz. Bu bir davadır. Babamız Hz. Âdem’den kalan bir davadır. İnsanları hürriyete kavuşturan yüce bir davadır. Bu davanın sahibi Hak’tır. Dolayısıyla bu davanın zafere ulaşması haktır. Böyle bir davaya sahip olduğunuz için sevinin. Müjdeleşin, birbirinize müjde verin. Böyle büyük bir davanın sahibi olduğunuz için aranızdaki küçük kırgınlık ve hesapları unutup, bir kenara bırakın. Allah’ın ipine sımsıkı sarılın ki zulmün belini kırasınız. Mazlumlarla dolu bir coğrafyada yaşıyoruz. Yanlış reçete getiren insanlara kanmayın. Mübarek gitti şu an da Sisi var. Ancak doğru reçeteyle zulmü bitirirsiniz. Bizim amacımız zulmü kazımaktır” dedi.

Yapıcıoğlu, her programdan sonra olduğu gibi bu konuşmasını da yaptığı dua ile sonlandırdı.

 

“Hakkı ve hakikati haykırdığımız için zulümlere maruz kaldık”

Meydanı dolduran kalabalığın kendisini onurlandırdığını belirten HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Hüseyin Yılmaz, “Geçmişin karanlıklarından, zorlu ve zahmetli günlerinden sonra sizlerle birlikte meydanları inletiyoruz. Yıllar önce gençlerimizin imanını kurtarmak için, toplumun ıslahı için çalışırken zindana düşen, hakkı ve hakikati haykırdığı için zulümlere maruz kaldık. Bir zamanlar hakkı ve hakikati savunmak bedel isterdi. İslam’ı anlatmak, Kur’anın hakikatlerini anlatmak bedel isterdi. Bizler o bedeli ödedik. Zindanları doldurduk. Zindanları Medrese-i Yusufiye’ye çevirdik. Şimdi de HÜDA PAR’ın adayları olarak karşınızdayız. Yusufi mekânlardan Yusufi makamlara geliyoruz. Bizler HÜDA PAR olarak bu makamları en iyi koruyacak olan adaylarız” diye ifade etti.

 

“İnançlı kadrolarla, yerli adaylarla halkımızın hizmetine talibiz”

Toplumda yaşanan ifsada değinen Yılmaz, “Sizlerde görüyorsunuz. Yıllardır Hür Dava Parti’si meydanda olmadığı için diğer partiler toplumu ifsad edip bozdular, maneviyatını, inancını bozdular. Gençlerimiz esrarkeş olmuş. İlkokula giden çocuklarımız bugün uyuşturucu kullanıyor, balici tinerci olmuş. Şu an şehirlerimizde binlerce sabıkalı hırsız var. Fuhuş her tarafa yayılmış. Bunun müsebbibi İslam’ı referans almayan, İslam’a sırt dönen, toplumun ahlakını bozanların yönetimde olmalarıdır. Bu ifsadı durdurmamız lazımdır. Bugün müdahale etmezsek 5 yıl geç kalmış olabiliriz. Çocuklarımızın hırsız olmasını istemiyorsak, ahlaksız olmasını istemiyorsak yapacağımız tek şey toplumun ıslah edilmesidir. Ve bu da ancak Allah’tan korkan, Kur’an ve sünnete teslim olmuş inançlı kadrolarla olur. İnançlı kadrolarla, yerli adaylarla halkımızın hizmetine talibiz” dedi.

 

“HÜDA PAR’ın sizlerin gelişini engellemek için türlü odaklar çıktı”

Halkı Zazaca, Kürtçe ve Türkçe selamlayarak konuşmasına başlayan Ergani Belediye Başkan Adayı Metin Kaya,  “Bu meydan bugün Ergani’nin renginin HÜDA PAR olduğunu ispatladı. Aylardır meydanlardasınız. Meydanlarda HÜDA PAR’ı anlatıyorsunuz. Sizlerle birlikte gitmediğimiz köy, çalmadığımız kapı kalmadı. HÜDA PAR’ın gelişini engellemek için türlü odaklar çıktı. Hep önünüzü tıkamaya çalıştılar. Bugün onları sizlere, halkımıza şikâyet ediyoruz. Çünkü onlar HÜDA PAR’ın gelmesini istemiyorlar. HÜDA PAR gelirse onların hortumları kesilecek, rantları kesilecek. O yüzden HÜDA PAR gelmesin diye ellerinden  geleni yapmaya çalıştılar. Hamdolsun Rabbime onların tüm tuzakları boşa çıktı. Ne diyorlar seçime 2 gün kala, HÜDA PAR seçimden çekilecek, Metin kaya Ergani’de seçimden çekilerek başka partiye destek verecek diye söylüyorlar. Metin Kaya olarak buradayım. HÜDA PAR adayı olarak buradayım. HÜDA PAR sizin teminatınızdır. HÜDA PAR’ın gelmemesi için sandık başına gidip oyunuzu HÜDA PAR’a verseniz oy boşa gider dediler. Meydanlarda, alanlarda çalışmalarda HÜDA PAR’ın önünü kesemedikleri için bu hilelere başvuruyorlar. Aman aldanmayın. Biliyorlar HÜDA PAR gümbür gümbür geliyor. HÜDA PAR gelince onların hırsızlıklarını, yolsuzluklarını ortaya çıkaracak. İstedikleri gibi bu şehirde at oynatamayacaklar. Şehrimizin halini görüyorsunuz. Birileri 15 yıldır yönetiyor, diğeri 10 yıldır iktidar. Şehrin, sokakların halini görüyorsunuz. Bunları yapılması hakkınızdır; lütuf değildir. Hakkınız olan bu hizmetleri yapmadılar. HÜDA PAR’ın önüne taş koymaya çalışıyorlar. Çalışarak bunu başaramazlar, hileye başvurdular. Bu hileye aldanmayın” diye konuştu.

 

Program, çalınan marşlar ile halay çekilmesinin ardından sona erdi. (Osman Öksüz/Zeki Aras-İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler