Ergani Dereboyu köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları

Ergani Dereboyu köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Dereboyu köyünde kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Ergani Kardeş-Der, Dereboyu (Haltujka) köyünde “Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinliğe köy halkının yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Köy meydanında yapılan etkinliğe 7’den 70’e yüzlerce kişi katılırken, meydanda açılan pankart ve tevhid bayrakları güzel bir görüntüler oluşturdu.

Sunuculuğunu Lütfi Biçer’in yaptığı etkinlik, Sait Cennet Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kürtçe Mevlid’in okunduğu etkinlikte katılımcılar mevlidi büyük bir hürmetle dinlerken duygulu anların yaşandığı göründü. Daha sonra, Özlem Ajans sanatçılarından Derviş, Çetin ve Cahit’in seslendirdiği ilahilere köy halkı nakarat ve salavatlarla eşlik etti.

Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Celal Bozdaş, Peygamber efendimizin toplum içindeki kardeşlik bağlarını güçlendirmek için gösterdiği çabaya dikkat çekerek küskünlüklerin, düşmanlıkların İslam’dan olmadığın dile getirdi.

Bozdaş, “Hz Muhammed (sav) Medine’ye geldiğinde Evs ve Hazreç adında iki kabile vardı. Bu kabileler birbirlerinden yüzlerce insan öldürmüştü. Fakat Resulullah Medine’ye gelince her iki kabileyi yan yana getirdi ve bundan böyle bu yanlışları yapmayın dedi. Acaba, bugün bizim köylerimizde Evs ve Hazreç arasındaki düşmanlık niye var? Peki, biz Müslümanlar aramızdaki bu kini ne yapacağız. Birbirimizin iyiliğini istemiyor, birbirimize yalan söyleyebiliyoruz. Bunu İslam’ın neresine koyacağız. Yıllarca birbiriyle konuşmayanları İslam’a nasıl sığdıracağız. Resûlullah’ın temelini attığı İslam, dün olduğu gibi bugün ve yarın, kıyamete kadar insanların tüm sorunlarına cevap vermektedir.” dedi.  

Etkinlik Molla Kerbela Şanlı’nın yaptığı dua ile son buldu. Ekinliğin sonunda hafta sonu yapılacak Kutlu Doğum etkinliklerinin duyurusu yapıldı.İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler