Ergani Dereboyu Köyü Kutlu Doğum etkinliği 2016 Peygamber Sevdalıları video foto

Ergani Dereboyu Köyü Kutlu Doğum etkinliği 2016 Peygamber Sevdalıları video foto

Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Dereboyu (Xaltuşkan) Köyü’nde Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Ergani Kardeş-Der tarafından “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Ergani Kardeş-Der, Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Dereboyu (Xaltuşkan) köyünde kutlu doğum etkinliği düzenledi. 

Köy meydanında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine Dereboyu köyü sakinlerinin yanısıra Ergani merkez ve çevre köylerden de yoğun katılımın olduğu görüldü.

Sunuculuğunu Abdurrezzak Polat’ın yaptığı etkinlik, Aziz Demir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Kardeş Der çocuk ilahi grubu tarafından okunan Kürtçe Mevlid-i Şerif ile program devam etti. 

“Allah Resulü’nü (sav) sevmek bedel ister.”

Etkinliğe  konuşmacı olarak katılan M. Ali Varol Hoca, Hz. Muhammed’i (sav) sevmenin bedel istediğini  belirterek “Allah Resulünü sevmek bedel ister. Mutlak itaat ve teslimiyet ister. Allah Resulünü sevmek maldan fedakârlık ister. Canın kurban edilmesini ister. O’nu sevmek, evlat ve aileden geçmekten geçer. Allah Resulünün sevgisini iddia ediyorsak tamimiyle Allah Resulüne tabi olmalıyız. Bu sadece ağızla birkaç salavat getirmekle olmaz.” dedi.

Etkinlik, Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdikleri ilahilerin akabinde, Mehmet Arslan’ın yaptığı dua ile sona erdi.  (İLKHA)























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.