Ergani Devlet Hastanesi 'Acil' girişine kavuşuyor

Ergani Devlet Hastanesi 'Acil' girişine kavuşuyor

​Ergani Devlet Hastanesinde sadece bir giriş kapısının olması nedeniyle oluşan sorun, acil servisine açılacak olan kapıyla giderilecek.

150 yataklı Ergani Devlet Hastanesinin sadece bir girişinin olmasının doğurduğu sıkıntılar medyaya yansımıştı. Söz konusu haberlerin ardından hastanenin Acil Servis bölümüne yeni bir giriş kapısını yapılacağı öğrenildi. Konuyla ilgili çalışmalara başlandığı belirtildi.

Ergani devlet hastanesi 150 yatak kapasitesiyle bölgenin büyük hastanelerinden biri konumunda. 400’ü aşkın çalışanıyla sadece Erganililerin değil; Çermik, Çüngüş, Dicle ve civar köylerden de hastaların hizmet aldığı Ergani Devlet Hastanesi bünyesinde acil, ameliyathane, yoğun bakım ünitesi, doğumhane, diyaliz ünitesi ile her ay 60 bin hastaya hizmet veriyor.

Diyaliz, poliklinikler ve acil servisi olarak üç girişi bulunan binanın sadece bir bahçe giriş kapısının olması kimi zaman tıkanıklıklara neden olmuş ve bu husus İlke Haber Ajansı (İLKHA) tarafından gündeme taşınmıştı.

Hastanenin Acil servisi için Hastane bahçesinin güneydoğu kısmında açılacak kapının çalışmaları başladı. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Ergani Devlet Hastanesi başhekimi Ethem Bahri Anlı acil giriş kapısının en yakın zamanda faaliyete gireceğini söyledi.

Acil servislerin, acil vakalardan dolayı ulaşılabilirliğinin son derece önemli olduğunu belirten Anlı “Hastanelerin en önemli, en değerli, en kritik müdahale birimleri acil servislerdir. Acil servis bu özelliği nedeniyle ulaşılabilirliği, erişilebilirliği çok kolay ve problemsiz olması gereken birimlerdir. Tabi kendi iç dizaynı, teknolojik cihazlarla donanımı, personel yeterliliği, müdahale gücü dâhil olmalıdır bu sisteme. Hal böyle iken hastanemizin acil servisinin dört bir yandan hasta girişinin sağlanabilmelidir. Hastaların acil müdahale ve tedavi için hastanemize olası başvuruları durumunda en etkin ve en hızlı şekilde hastanemize ulaşmalarını sağlamak misyonumuzdur. Hastanemize gelen hastayı aynı etkinlik ve hızla tedavi etmek görevimizdir.” dedi.

Ergani Devlet Hastanesi acil servisi için bir takım girişimlerde bulunduklarını ve sonuç itibariyle kapı için çalışmaların başladığını belirten Anlı sözlerini şöyle sürdürdü;

“ASKON (Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu) toplantılarında gündeme gelen hastanemizin acil servisinin girişinin yeniden gözden geçirilmesi ve yeni bir kapı planlanması genel sekreterliğimize iletilmişti. Genel sekreterlik ve Sağlık Müdürlüğü arasındaki görüşmelerden sonra da Kamu Hastaneler Genel Sekreterliği inşaat teknik dairesindeki mühendisler tarafından planı ve projesi hazırlanmış bir kapı bu. Hastanemize ve Ergani halkına hayırlı olsun.”

Ethem Bahri Anlı son olarak Hastanelerin Acil girişlerinin daha ulaşılabilir olması için Hastanelerle beraber Belediye ve karayollarının da inisiyatif alması gerektiğini belirtti.

Ergani Devlet Hastanesine acil girişinin yapılmasının olumlu bir adım olduğunu dile getiren hasta yakını vatandaşlardan Mehmetcan Buğdaycı, daha önce hastaneye geldiğinde sıkıntı yaşadığını ifade etti. Buğdaycı, “Hastanenin bu acil girişe ihtiyacı var. Daha önce annemi hastaneye getirdiğimizde hastanenin girişinde arabalar sıkışmış ve acile girişte sıkıntı yaşamıştık. Bu nedenle acil girişinin yapılmasını olumlu buluyorum.” ifadelerini kullandı.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.