Ergani Halk Eğitim Merkezi'ndeki usta öğreticiler kadro istiyor

Ergani Halk Eğitim Merkezi'ndeki usta öğreticiler kadro istiyor

Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi'nde çeşitli branşlarda eğitim veren usta öğreticiler, taşeron işçilere kadro verildiği gibi kendilerine de bir statü verilmesini istiyor.

Hükümet tarafından taşeron işçilere kadro verilmesi müjdesinin ardından Halk Eğitim Merkezleri'nde kurs veren usta öğreticiler de umutlandı.

Memur-Sen Ergani Temsilciliğini ziyaret eden usta öğreticiler, Memur-Sen Ergani Temsilcisi Cihan Selçuk ile görüştüler. Usta öğreticiler taşeron işçilere kadro müjdesinin kendilerini ümitlendirdiğini belirttiler.

Yıllardır usta öğretici olarak hizmet verdiklerini belirten Usta Öğretici Filiz Tüzer, şimdiye kadar herhangi bir güvencelerinin olmadığını ve şu ana kadar açılan tüm davalara rağmen haklarını alamadıklarını ifade etti.

Tüzer sözlerini şöyle sürdürdü: “Devletin biz usta öğreticilere yasal zeminde bir statü vermesini ve emeğimize sahip çıkmasını istiyoruz. Türkiye geneli binlerce mağdur usta öğreticinin çalışma koşulları ve statülerindeki belirsizliğin giderilmesi konusunda şimdiye kadar bize hiç kimse destek olmadı.” dedi.

Memur-Sen Ergani Temsilcisi Cihan Selçuk da usta öğreticilere kadro ve statü verilmesi hususunda kendilerine destek olacaklarını belirtti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler