Ergani Kardeş-Der Dünya mustazaflarlarını andı

Ergani Kardeş-Der Dünya mustazaflarlarını andı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Mustazaflar Haftası m Kardeş-Der tarafından düzenlenen programda Dünya Mustazafları anıldı.

DİYARBAKIR- Ergani ilçesinde Mustazaflar Haftası m Kardeş-Der tarafından düzenlenen programda Dünya Mustazafları anıldı.


Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle Ergani Kardeş-Der bir program düzenledi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda yapılan sohbetler ve seslendirilen ilahi ve ezgilerle dünya mustazafları anıldı.


Programa konuşmacı olarak katılan Doğru Haber gazetesi yazarlarından M. Zülküf Yel Allahu Teâlâ’nın Mustazafları yeryüzünün varislerini kılacağını belirterek “Resulullah’ın (a.s) etrafındakiler Mustazaflardı .Onlar şahadet aşığı bir ümmetti ve Allah’ın vaadiyle hiç kimse onların karşısında duramadı. Araplar Resulullah’tan önce gelen gidenlerin ezdiği kimselerdi, ne zamanki İslam’a girip İslam’ın emirlerini yerine getirdiler, o zaman zulüm düzenlerini alaşağı ettiler. Sakın demeyin bugün kâfirlerin uçakları tankları topları vardır. Eğer onların tankı topu varsa bizim de Rabbimiz vardır ve rabbimiz her şeye kadirdir.” dedi.


Yel konuşmasının devamında,  “Bugün yeryüzündeki Müslüman Mustazaflara yapılan bu katliamlara biz dur demezsek kim dur diyecek? Bizim bizden başka kimsemiz yoktur. Tevhit mücadelesinde Mustazaflar büyük rol oynamışlardır. Resulullah zamanındaki Bilaller, Habbablar, nasıl günü geldiğinde zalimlerin göğsüne bastılarsa, gün gelecek bugünün Bilal ve Habbab’ları da, bu asrın zalimlerinin göğsüne de basacaklardır. Biz yeter ki mücadelemizden taviz vermeyelim.”dedi.


Konuşmanın ardından ve Mizgin İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilerin ardından yapılan  dua ile son buldu. (İLKHA)

Ergani Haberleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.