Ergani Kaymakamlığından  darbe karşıtı etkinlik

Ergani Kaymakamlığından darbe karşıtı etkinlik

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Kaymakamlık tarafından ‘Milli İradene Sahip Çık’ adıyla bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Ak Parti Diyarbakır milletvekili Ebubekir Bal, darbe gecesi insanların elleriyle tankları durdurduğunu söyledi.

15 Temmuz ABD destekli FETÖ/PDY darbe kalkışmasına karşı Ergani’de Kaymakamlık tarafından ‘Milli İradene Sahip Çık’ adıyla bir etkinlik düzenlendi.

Cuma namazından önce Camii Kebir’de mevlid-i Şerif okundu, dualar edildikten sonra, eski sebze hali parkında kurbanlar kesildi.

Etkinliğe Ergani Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, AK Parti İlçe Başkanı Şükrü Sayan, ÜDA PAR Ergani İlçe başkanı M. Emin Buran, İlçe Müftüsü Abdülrakip Arslan, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“İnsanlar çıplak elleriyle tankları durdurdu”

Etkinlikte bir konuşma yapan Ak Parti Diyarbakır milletvekili Ebubekir Bal, 15 Temmuz ABD destekli FETÖ/PDY darbe kalkışmasının arkasında üst akıl olduğunu belirterek, “Feto terör örgütünün darbeyi yapacak ne kapasitesi ne de gücü var. Burada FETÖ’ye akıl veren bir üst akıl var. Dünyadaki yöneticilere baktığımızda bazı ülkelerde ortaya çıkıyor. Fakat Türk halkı kendi iradesine halkına ve demokrasisine sahip çıktı ve dünya şok oldu. Hiç kimse inanmıyor. İnsanlar çıplak eliyle tankın ve silahların üstüne gidecek. Uçaklar bombalarken önüne gidecek. Kimse inanmıyor.” dedi.

Darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanının dik durduğunu belirten Bal sözlerini şöyle sürdürdü;

“Önceki darbelerde siyasiler dik durmadı. Bazıları şapkasını bazıları ceketini bırakarak alanı terk ettiler. Ama Cumhurbaşkanımız dik durdu, bugün de dik durdu, yarında dik duracaktır. Halkın dışında kimse iradeye karar veremez. Sayın Başbakanımız uçaklarla bomba atılırken meclis çalışmalarını yürüttü. Bizim meclis komisyonunun bulunduğu yerde başbakanımızın odasına genel kuruluna bomba attılar. Dünyada böyle bir şey olmaz. Halkın silahı ve uçağıyla halkın üzerine ateş atacak. Ve acımasızca atıyor. 70 kaşındaki de kadında yaşlı da çocuk da ölüyor. Böyle bir canilik olur mu? FETÖ örgütünü lanetliyoruz.”

“Milletin uçaklarıyla millete kurşun sıktılar”

Etkinlikte söz alan Ergani Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, halkın silahıyla halka kurşun sıkıldığını, darbecilerin hedefinin sadece Türkiye olmadığını belirterek, “Milletin tankıyla uçağıyla milletin helikopteriyle milletin kurumları, TBMM ve vatandaşlarımız kurşunlandı. Bunlar Müslüman olabilir mi? Bunlar münafık. Bir kez daha tekrar ediyorum, bunlar Müslüman değil, bunlar münafık. Bunların hedefi Türkiye Cumhuriyeti. Bunlar başarılı olsaydı dünya kan ağlayacaktı. İslam âlemini yıkacaklardı. Bunların amacı sadece Türkiye’yi ele geçirmek değil. Türkiye İslam’ın sancaktarı. Türkiye milleti, ruhunu İslam’dan alır. Türküyle Kürd’üyle Laz’ıyla Alevi’siyle biriz beraberiz.” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra katılımcılara yemek ikramında bulunuldu. Etkinliğe katılan vatandaşlar daha sonra araçlarıyla şehir içinde şehir içi tur attı. (İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.