Ergani kutlu doğum etkinliği 2015 foto peygamber sevdalıları video

Ergani kutlu doğum etkinliği 2015 foto peygamber sevdalıları video

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde“Eşsiz Önder Hz Muhammed” konulu kutlu doğum etkinliği düzenledi. Yağmur yağışına rağmen Peygamber sevdalıları etkinlik alanını hınca hınç doldurdu.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Kardeş Der Ergani’de Kutlu doğum etkinliği düzenledi. Etkinliğe 7'den 70'e binlerce Peygamber aşığı katıldı.

Kadın-erkek, yaşlı-genç, çocuk binlerce kişi etkinliğe saatler kala yağmur yağışına rağmen alana akın etti. Alandaki peygamber âşıklarının ellerindeki bayraklar ve başlarına bağladıkları bandajlar dolayısıyla miting alanında rengârenk görüntüler oluştu. Duygulu anların yaşandığı mevlid etkinliğinde miting alanını hınca hınç dolduran Peygamber Sevdalıları okunan mevlidi büyük ilgiyle dinledi, salavatlara eşlik etti.

Özlem Ajans sanatçılarından Derviş ve Ergani Mizgin İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler büyük bir beğeni topladı. Coşkunun hiç eksik olmadığı etkinlikte küçük çocuklar ilahilerle etkinliğe renk kattı.

Öğle namazının cemaatle alanda kılındığı etkinlikte kadın ve erkekler için ayrı yerler tahsis edildi. Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği etkinlik Yahya Buran’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Ergani Kardeş Der başkanı Hasan Haksever açılış konuşması yaptı.

“Bizler Hz Muhammed’i (sav) rehber edinmişiz”

Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan Molla Kerbela Şanlı, Hz Muhammed’in (sav) hayatından kesitler aktardığı konuşmasında; “Bizler dost olarak Allah’ı, Kitap olarak Kur'an'ı, dava olarak İslam’ı kabul etmişiz. Bizler Muhammed’i kervana katılmış, bu yolda yürüyoruz. Bizler rehber olarak, önder olarak Hz Muhammed’i (sav) kabul etmişiz ve onun yolunu sürdürüyoruz. Bu yolda Hz Muhammed’in (sav) bayrağını almışız. Bunun dışında bir amacımız yoktur. Derdimiz makam, mülk değildir. Bizler Hz Muhammed’in (sav) yolunda her şeye hazırız.” dedi.

“Muhammed; derdimizin, sevdamızın, muhabbetimizin adıdır.”

Etkinlikte Türkçe bir konuşma yapan Doğruhaber gazetesi yazarlarından Özkan Yaman, Hz Muhammed'i (sav) sevmenin Müslümanların ortak noktası olduğunu belirterek; “Hepimizin sokağı, mahallesi, köyü, dili, isimleri farklı. Ama derdimiz bir, tek bir muhabbetimiz, tek bir sevdamız var. O sevdanın adı Muhammed’dir. Ve bizler bu sevda uğruna bu soğukta bu meydandayız. Bizler ömrümüz boyunca Allah resulünün sevgisiyle büyüyoruz.” diye konuştu.

Yaman; “Bizi birbirimize bağlayacak olan, bizi kardeş kılacak olan Allah resulünün sevgisidir. O bize bizden daha düşkündür. O bizi bizden daha fazla seviyordu. Sabahlara kadar ümmeti için dua ediyordu.” diyerek Hz Muhammed’in ümmetine olan düşkünlüğüne değindi.

Yapıcıoğlu Ergani Kutlu Doğum etkinliğine katıldı

Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) 7 Haziran Milletvekili seçimlerinde desteklediği ve Diyarbakır’da seçimlere bağımsız girecek adaylardan Zekeriya Yapıcıoğlu kutlu doğum etkinliğine katıldı. Yoğun bir sevgiyle karşılaşan Yapıcıoğlu, etkinliği vatandaşların arasından izledi.

Kutlu Doğum ayı münasebetiyle okunan hatim, Yasin ve salavatların katılımcılarla paylaşıldığı etkinlik Mehmet Duyu'nun yaptığı dua ile son buldu.İLKHA





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.