Ergani ne istiyor? HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı ne vadediyor?

Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki sorun ve sıkıntıları dile getiren HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı Hasan Haksever, hazırladıkları projelerle Ergani ilçe merkezi ve kırsal mahallelerin sorunlarını çözeceklerini belirtti.

Ergani ilçesinin başta kırsal mahallelerinin yol sorunu olmak üzere temizlik, halk ekmek fırını, bağımlılıkla mücadele ve şehrin trafik sorunu gibi birçok alanda sorunlarının olduğunu kaydeden HÜDA PAR Ergani Belediye Başkan Adayı Hasan Haksever, hazırladıkları projelerle sorunların çözümünün yanı sıra istihdam alanında da çalışmalarda bulunacaklarını dile getirdi.

Yapılacak 31 Mart yerel seçimler öncesi Ergani ilçesi için plan ve projelerini paylaşan HÜDA PAR Ergani Belediye Başkan Adayı Hasan Haksever; dürüst belediyecilik, trafik sorunu, bağımlılıkla mücadele, aş evi, makam dağında güneş paneli kurulması, belediyeye ait halk fırını, beton santrali ve mıcır şantiyesinin kurulmasına kadar birçok projelerinin olduğunu belirtti.


"Trafik sorunu için ücretsiz otoparklar oluşturup halkın hizmetine sunacağız"

Ergani halkının kendilerinden talep ve beklentilerinin olduğunun altını çizen Haksever, "Başta trafik sorunu, halk ekmek fırını, aş evi ve özellikle bağımlılıkla mücadele etmemiz isteniliyor. Çünkü birçok gencimiz uyuşturucu bağımlısı haline gelmiş. Geceleri mezarlıkta ve cami avlularında yatıyorlar. Bu sorunlarla birlikte yollarına mıcır dahi dökülmemiş ve yolları çamur içerisinde olan kırsal mahallelerimiz var. Ergani'de en çok sıkıntı çektiğimiz trafik konusudur, bir an evvel buna el atmamız lazım. Çünkü bazı parklar gereksiz yapıldı. Hizmet olmadığı gibi temizlik konusunda da maalesef sınıfta kalmışız. Birkaç ay önce yapılan kaldırım ya da kilit taşları kısa sürede tekrar kalkıyor." dedi.

İlçede otopark olmadığı için her gün onlarca kişiye trafik cezası kesildiğini belirten Haksever, "İnşallah belediye başkanlığına gelirsek bulunduğumuz parkı otoparka çevireceğiz. Çünkü her gün onlarca araca trafik cezası kesiliyor. Otopark olmadığı için vatandaşlarımız çok zor durumdadır. Burada 3 tane park üst üstte yapılmış. Hemen yanlarında bir taziye evi var ve vatandaş taziyeye geldiğinde arabasını park edecek yer yok. İlk vaadimiz burayı otoparka çevirmektir. Hem belediyeye hem de vatandaşlara ait ana caddeye yakın boş arsalar var. Vatandaşlardan izin veya kiralayarak otopark haline getirip halkın hizmetine ücretsiz sunacağız." ifadelerini kullandı.

"Belediyemize ait oluşturacağımız beton santrali ve mıcır şantiyemizle gençlerimize iş imkânı sağlamış olacağız"

HÜDA PAR belediyeciliğinde yolsuzluk, rüşvet ve israf olmayacağını altını çizen Haksever, "Ekibimizle birlikte gece gündüz halkımızın hizmetine kendimizi adayacağız. Ayda bir halkımızla istişare yapacağız. Kuracağımız istişare meclisinde halkın fikir ve önerilerini alıp Ergani'nin sorunlarını istişare edeceğiz, halkımızla birlikte sorunlara çözüm getireceğiz inşallah." şeklinde konuştu.

Farklı projelerini de paylaşan Haksever, "Trafik sorunu, bağımlılıkla mücadele, aş evi, makam dağında güneş paneli kurulması, belediyeye ait halk fırını gibi projelerin yanında belediyemiz kendi işini kendisinin yapabileceği beton santrali ve mıcır şantiyesini kuracağız. Belediyemize ait beton santrali ve mıcır şantiyemiz olursa gençlerimize iş imkânı sağlamış olacağız." diye belirtti.

Özellikle dar gelirli gençlerimize evlilik konusunda inşallah yardımcı olacağız. Evlilikte zorluk çeken gençlerimize çeyiz yardımında bulunacağız. Hatta projelerimizde belediyeye ait bir düğün salonu yapmakta var. Biz Ergani halkına, halk da bize güveniyor. Çünkü biz hizmet ehliyiz." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.