Ergani Özbilek Köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu video

Ergani Özbilek Köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu video

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Özbilek (Memelan) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Ergani Kardeş Der tarafından Ergani ilçesine bağlı Özbilek (Memelan) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Programa köy sakinlerinin yanı sıra çevre köylerden ve Ergani’den de katılımın olduğu gözlendi.

Köy meydanında yapılan etkinlikte erkek ve bayanlara ayrı ayrı yerler tahsis edildi.

Program, Abdullah Ulu Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlikte bir konuşma yapan Kardeş Der Başkanı Hasan Haksever, Hz Muhammed’i sevmenin ve O’na dost olmanın önemine değindi.

“Allah ve Resulü’nü Dost Edinenler Aziz olmuşlardır.”

Her iki dünyada aziz olmanın Allah Resulünü sevmekle mümkün olabileceğine değinen  Haksever, “Allah ve Resulünü dost edinen sahabeleri, Allah’uTeâla aziz kılmıştır, onların isimlerini günümüze kadar getirmiştir. Diğer yandan Hz Muhammed’e düşmanlık yapanlar, bu dünyada rezil oldukları gibi, ahirette de azaba müstahak olmuşlardır. Bu yüzden bizler de o sahabeler gibi Allah resulünü sevmeli ve O’nu dost edinmeliyiz ki, her iki dünyada aziz olabilelim.” dedi.

Hz Muhammed’in yolunu takip etmeyenlerin her iki dünyada da zelil olacağını vurgulayan Haksever; “Allah Resulüne sırt çevirenler büyük bir bataklığa saplanmışlardır. İntihar ediyorlar, sarhoş olup trafik kazasında ölüyorlar, 17-18 yaşındaki gençler bunalıma giriyor. Neden? Çünkü Allah Resulünün değil, O’nun düşmanlarının yolundan gidiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Kürtçe mevlidin okunduğu etkinlikte katılımcılar mevlide salavatlarla eşlik etti.

Programda Çermik İlahi Grubu sanatçıları ve Kardeş Der Çocuk ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler büyük beğeni topladı.

Etkinlik Molla M. Ali Keskin’in yaptığı dua ile son buldu. İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.