Ergani'de bulunan sebze halı kaldırılıyor esnaf direniyor

Ergani'de bulunan sebze halı kaldırılıyor esnaf direniyor

Ergani'de bulunan sebze halı kaldırılıyor esnaf direniyor

DİYARBAKIR- Ergani Belediyesi ilçede 35 yılı aşkın bir süredir faaliyet yürüten sebze halini ilçe merkezinden kaldırma kararı aldı. Belediye Meclis kararı hal esnafına ihtarname ile tebliğ edilerek, halin tahliye edilmesi için esnafa 1 Nisan 2015 tarihine kadar süre verildi.

Tahliye kararına karşı çıkan hal esnafı, belediyenin kendilerini mağdur etmeyecek bir yol haritası sunmasını; aksi takdirde esnafın kendi imkânlarıyla başka bir yere geçecek durumlarının bulunmadığını belirterek karara direneceklerini belirttiler.

“Çıkın nereye giderseniz gidin”

Ergani Belediyesinin almış olduğu kapatma kararını değerlendiren Sebze Hali Başkanı Mehmet Kurt; “Belediye bizlere, kendinize yer bulup buradan çıkın diye tebligat yaptı. Hal esnafı olarak bizlerin şu durumda kooperatif kuracak gücümüz yok. Esnaf zaten batmış durumda. Diğer il ve ilçelere baktığımızda belediye tarafından yer gösterilerek esnafa kolaylık sağlandığı görülürken, burada belediyemiz bizlere çıkın nereye giderseniz gidin diyor. Bunu kabullenmemiz mümkün değildir. Bize uygun bir yer tahsis edilmeden buradan çıkmamız mümkün değildir. Gelip bizleri buradan zorla çıkarsınlar” dedi.

Kooperatifleşme durumlarının ekonomik olarak mümkün olmadığını belirten Kurt; “İmara girmiş bir arazi yüz binlerce lira maliyetle satılıyor. Yıllardır dar boğazda olan hal esnafı iflasın eşiğine gelmiş durumda. Bu şartlarda kendi aramızda yer bulup kooperatif kuracak gücümüz yoktur, sonuna kadar direneceğiz” şeklinde konuştu.

“Buradan çıkın ve başınızın çaresine bakın”

Sebze hali esnaflarından Ethem Çavuşoğlu ise; “Bizleri kaderimize terk ettiler. Şuanda tek başlımıza, yalnız kalmış durumdayız. Buraya onlarca yılını veren esnaflar belediyenin almış olduğunu bu karar sonucunda hepsi mağdur durumda kalmıştır. Belediye de bir hal yapamıyorsa esnaf nasıl yapabilir ki? 35 yıldan bu yana belediye bizlerden rüsum adı altında harç almıştır. 35 yıl aradan sonra belediye bizlere çıkıp diyor ki, buradan çıkın ve başınızın çaresine bakın. Bizlerden yıllardır kesilen bu harçlardan yeni bir yer yapılamaz mı? Bu zor durumda gideceğimiz yer de yok başka bir çaremiz de yok. Ya belediye bizleri mağdur etmeyecek bir yol haritası sunacak, ya da sonuna kadar direneceğiz” diye konuştu. (Veysi Demirci-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.