Ergani’de kurbanlıklar görücüye çıktı

Ergani’de kurbanlıklar görücüye çıktı

Kurban Bayramına sayılı günler kala Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde halk, kurbanlık almak için hayvan pazarına akın etti.

Erganililer kurbanlık hayvan satın almak için sabahın erken saatlerinden itibaren hayvan pazarına akın etti. Hayvan pazarında kurbanlık alıcıları ile satıcılar arasında kıyasıya pazarlığına yaşandı.

Bütçelerine göre kurbanlık alan vatandaşlar, kurbanlık hayvanlarını pikaplarla eve götürdü. Kimi vatandaşlar ise kurbanlık almayı gelecek günlere bırakıp hayvan pazarını gezmekle yetindi.

“Et fiyatlarının pahalı olması kurbanlıkları etkiledi”

Kurbanlık almak için pazara gelen Felemez Çokyaşar, et fiyatlarındaki yükselişin kurbanlık fiyatlarını etkilediğini söyledi. Çokyaşar, “Bayramda et tüketimi de göz önünde bulundurulunca et fiyatları pahalıdır. Büyük baş hayvanlar 4 bin TL ila 10 bin TL arasında alıcı bulabiliyor. İyi bir kurbanlık almak isterseniz 7-8 bin TL’yi gözden çıkarmanız gerekebilir.” dedi.

Kurbanlık fiyatlarının hayvanın türüne ve et verimine göre değiştiğini belirten Çokyaşar, “Kurbanlık küçükbaş hayvanların fiyatı 500 TL’den başlayıp bin TL’ye kadar çıkabiliyor. İyi bir koç almak isterseniz bin TL’yi gözden çıkarmalısınız. Geçen senelere göre kurbanlıkların fiyatlarında yükseliş var. Buzağılar bile 4 bin TL’ye kadar alıcı bulabiliyor. Geçen senelerde aynı fiyata bir tosun alınabiliyordu.” İfadelerini kullandı.

“Herkes kendi imkânına göre hayvan alıyor”

Kurbanlık hayvan satmak için pazara gelen Süleyman İnat, halkın kurbanlığa yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. İnat, “Halkımız çok şükür Müslümandır ve kurban kesmeye taliptir. Pazarda her bütçeye uygun büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar mevcuttur. Fiyatlar herkesin satın alabileceği kadar uygundur. İyi bir küçükbaş kurbanlık hayvanı 600-700 TL’ye bulmak mümkün. Kişiler imkânlarına göre alıyor. 4 bin TL’den başlayan büyükbaş hayvanların fiyatı ise 10 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. İmkânı olanlar pahalı kurbanlıkları tercih ediyor.” dedi.

Hayvan pazarındaki hareketliliğin bayrama kadar sürmesi bekleniyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.