Ergani'de Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi

Ergani'de Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Ergani Kardeş-Der tarafından Ergani’de Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Hz. Muhammed’in (sav) kutlu veladetinin seneyi devriyesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" temasıyla Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan mevlit ile devam eden programda ilahi sanatçıları tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi. Küçük çocukların ayet ve hadislerden bir demet sunduğu etkinlikte Kardeş-Der yetkilisi Mustafa Öz, selamlama konuşması yaptı.

Etkinlikte Yunus Emiroğlu, Müslümanların güvenilir olması gerektiğine işaret ederek, Hz. Peygamberin hayatından kesitler anlattı.

Hz Muhammed’in (sav) insanları hidayete erdirmek için çaba sarf ettiğini belirten Emiroğlu, "Allah Resulü dengeli bir örneklik ortaya koydu. O asla insanları ortadan kaldırmak için gelmedi. Her şeye rağmen inansınlar diye uğraştı. Kovulduğu yere defalarca gitti. O biliyordu ki bir insanın hidayete ermesi dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır. Öyle de tavsiye etmiyor mu? Bir insanın hidayetine vesile olmak, bir insanın cennete gitmesine vesile olmak, en büyük sermayedir. Mal yalan, mülk yalan. Hepimiz ölüp gideceğiz. Sermayesi öbür tarafta çok olanın başı diktir, alnı açıktır. Ama orada cep boşsa, heybe boşsa vay halimize." diye konuştu.

"Rahmete vesile olmak için emin olmamız lazımdır"

Merhamete, adalet öncülük edebilmek için emin olunması gerektiğinin altını çizen Emiroğlu, şunları söyledi: "Peki, biz bu rahmeti, merhameti nasıl götüreceğiz insanlara? Rahmete vesile olmak, merhamete öncülük edebilmek için emin olmamız lazımdır. Allah el-Mü'min'dir. ‘E-m-n’ kökünden gelmiştir. Yani emniyet. Allah, kendisine güvenilendir. Allah el Mü'min'dir. Cibril-i eminle göndermiş vahyini. O da emin. Kime göndermiş? Daha vahiy gelmeden emin olan Muhammed’e göndermiş. Hangi beldeye gönderdi? O da emin. Bunlar tevafuk değil. Bunlar sıradan bir anda yan yana dizilen ifadeler değil. Merhamete, şefkate, barışa, adalete, önderlik edebilmek için önce emin olacağız. Önce iyi bir mümin olacağız. Çünkü İslam’ı tek bir kelimeyle özetlesek emanetle özetleyebiliriz. Bu öyle bir yüktür ki el mümin olan Allah, Cibril-i emin vasıtasıyla Muhammed-ül Emin'e, emin bir beldede yüklemiştir bu emaneti. Buna inananlara da mümin demiştir. Bunun üzerinde biraz düşünelim. Allah-u Teâlâ bizi emin olanlardan eylesin."

Etkinlik, Mehmet Kardaş Hoca'nın okuduğu duanın ardından sona erdi.

İLKHA












































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.