Ergani'de mezarlıklar bakımsızlığa terk edildi-foto

Ergani'de mezarlıklar bakımsızlığa terk edildi-foto

Ergani ilçe merkezi bulunan mezarlıklar yetkililerin duyarsızlığı nedeniyle harabeye dönerken, halk, belediyenin bu duyarsızlığına karşı tepki gösteriyor.

Diyarbakır Ergani ilçe merkezinde bulunan birçok mezarlık belediyenin bakımsızlığından dolayı adeta harabeye dönüş durum. Mezarlıklara karşı gösterilen bu duyarsızlığa tepki gösteren Erganililer yetkililerin bu konuda daha duyarlı olmalarını ve adım atmasını istedi.

İstasyon mahallesinde bulunan mezarlıkta yetkililerin duyarsızlığı ve ilgisizliği nedeniyle harabeye dönmüş olan mezarlıklardan biri olduğunu söyleyen Erganililer, bakımsızlıktan dolayı mezarlar arasında gereksiz otların bittiğini ve bunların temizlenmemesinden dolayı zamanla artık mezarlarını bulamaz hale geldiklerini söyledi.

Mezarlıklarda bulunan çeşmelerin birçoğunun bozulduğunu, bazı mezarlıklarda ise hiç çeşme bulunmadığını belirten vatandaş, tepkisini şöyle dile getirdi:

“Mezarlarda bekçinin olmamasında dolayı mezarların birçoğu kırılarak dağıtılıyor. Mezarlar arasında biten otlardan dolayı vefat eden yakınlarımızın mezarlarını bulamıyoruz. Bazen biten otları yaktıkları için mezarlar zamanla yok olmaya yüz tutuyor. Buraya geldiğimizde mezarlarımızın üzerine dökecek bir ibrik su bulamıyoruz. Yetkililerden talebimiz bunun önlemini almalarıdır.” (İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.