Ergani'de toplu açılış töreni düzenlendi

Ergani'de toplu açılış töreni düzenlendi

​Ergani'de yapımı tamamlanan yatırımlar için toplu açılış töreni düzenlendi.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yapımı tamamlanan yatırımlar için toplu açılış töreni düzenlendi.

Toplu açılış törenine katılan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Ergani'de, Diyarbakır'da her şeye layık. Sizlerin ve bizim için her şeyin ötesinde, değer verdiğimiz vatandaşlarımızın bu hizmetlere kavuşmasında geciken ve bunları geciktiren zihniyeti de tanımak lazım. Bizler bu duruşu, birlik ve beraberliği koruduğumuz müddetçe, İnşallah Ergani'de, Diyarbakır'da hak ettiği hizmetleri alacak ve kalkınma düzeyine erişecek. Şimdi de aynı hizmet çizgisini ve kervanını Ergani'ye taşımak istiyoruz. Ergani’nin hak ettiği ve geciken bütün hizmetleri şehircilik adına her mahallesinde, her bir bireyine ulaştırmak istiyoruz. Çabamız ve amacımız bu. Bugün hizmete girecek ve hakikaten Ergani'ye değer katacak tüm yatırımlarım ve hizmetlerimiz hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Güzeloğlu’nun konuşmasının ardından bir konuşma yapan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, “Biz bu ülkenin huzuru için, bu ülkenin insanlarının mutluluğu için, refahı için, barış ve kardeşlik içerisinde yaşayabilmesi için, onların bu huzuruna mutluluğuna hiç kimsenin tasallut etmemesi için mücadele ediyoruz. Yıllardır bu günleri görmek, gelmek, Diyarbakır'ın gecesi ile gündüzünü bir tutmak bütün köylerini, yollarını, yaylalarını ve sokaklarını güvenli bölge ve beldeler haline getirebilmek için başta sizler ve devletimiz ağır bedeller ödedi." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'ın, sadece bölgenin değil neredeyse bütün dünyanın en güvenli bölgesi haline geldiğini belirten Ersoy, "Dünyanın en güvenli şehirleri bugün Türkiye'de. Afganistan, Fas’a kadar baktığınız coğrafyada neredeyse otoritenin, devletin bırakılmadığı, 27 milyon insanın vatansız göçmen ve göçebe hayatını yaşamaya mahkum olduğu bir dönemde, biz dünyanın en huzurlu ülkesiyiz. Bu istikrarla, bu güçlü hükümet yapısıyla, bu güvenle sizlerden aldığımız desteklerle kararlı şekilde yolumuza devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili M. Mehdi Eker yaptığı konuşmada, "Bugün Ergani için önemli bir gün. Çünkü Ergani 65 trilyon liraya mal olan 10 başlık altındaki hizmetlerin açılışını yapıyor. Ergani bu hizmetlere de bu hizmetlerin çok daha iyisi ve çok daha güzeline de layıktır. Bunlardan bir tanesi 21 milyon trilyon harcanarak gerçekleştirilen Doğalgaz Projesi. Ergani'ye temiz enerji kaynağı veren, hava kirliliğini ortadan kaldıracak, Erganili vatandaşlarımızın da esnafımızın da yatırımcı ve sanayicimizin de kullanabileceği doğalgaz. Bunun dışında iki tane Anadolu Lisesi var. Bu iki Anadolu Lisesi'ne ait atölyeler var. Ayrıca parke taşı, enerji nakil hattı, Aile Destek Merkezleri var. Bugün bütün bunlar burada hizmete." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalarından ardından açılış kurdeleleri kesildi. Protokol tarafından yakılan meşalelerle Ergani ilçesine ilk doğalgaz akışı da sağlanmış oldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.