Ergani'de vatandaşların "içki dükkanı" tepkisi

Ergani'de vatandaşların "içki dükkanı" tepkisi

Ergani'de market adı altında içki satan dükkanının kapatılması için vatandaşlar imza kampanyası başlattı.

DİYARBAKIR – Ergani’de bir sitede market adı altında açılan dükkanda içki satışının yapılmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Site içindeki bir markette içki satışının kanunen yasak olduğunu ifade eden vatandaşlar, söz konusu dükkanının kapatılması için imza kampanyası başlattıklarını ve topladıkları imzaları yetkililere teslim ettiklerini ifade ettiler.

 

Site sakinlerinin içki satışı yapılan bir dükkanı istemediklerini yetkililere bildirdikleri halde yetkililerin konuya duyarsız kaldığını ifade eden bina sakinlerinden Fesih Yasak, içkinin yeni nesli tehdit ettiğini söyledi.

 

“Bütün kötülüklerin anası içkidir”

Oturduğu sitede içki satılmasından rahatsız olduğunu ifade eden Yasak şöyle konuştu: “ Ergani’de bir sitede ikamet etmekteyim, bundan takriben bir yıl önce sitedeki bir bloğa taşındık. Buraya taşınırken burası şehrin gürültüsünden uzak aile için daha rahat huzur bulacağız diye taşındık. Tabi bilahare sitenin altında boş bulunan dükkânlardan birinin eko mini adı altında açıldığını gördük. Bunun normal bakkal veya market olmadığını her çeşit içkinin satışının yapıldığına şahit olduk. Site sakinleri olarak bir araya geldik toplandık özellikle site yöneticisine bu konuyu açtık. Aile değerlerini koruma adına içkinin bütün kötülüklerin anası olduğunu bunu neslimizi, çocuklarımızı tehdidi altına sokacağını söyleyerek mümkünse biz burada yasal tepkimizi ortaya koyalım dedik. Tabi önce şu adımı attık aldık site yöneticisiyle daireleri gezdik. İmza topladık imza toplarken de bütün site sakinleri için topladığımızı deklare ettik. İşte burada açılan eko mini de içki satışı yapıldığından memnun musunuz bütün site sakinleri hocam Allah razı olsun çoktandır birilerinin buna karşı çıkmasını bekliyorduk. Siz öncü oldunuz, yasa ve yönetmeliklere göre bunun burada satılmaması lazım dedik ve imza topladık. Site sakinlerinin yüzde ellisinden fazlası bize imza verdiler ve desteklediklerini söylediler.”

 

“Devlet yasak etsin, Başbakan yasak etsin”

Sitelerinde içki satışı yapan dükkanı istemediklerini belirtmek için belediyeye gittiklerini ifade eden Yasak, belediyedeki yetkililerin konuyla ilgilenmek istemediklerini söyledi. Yasak, “ Bu işin muhatabı yerel yönetimler diye belediyeye gittik. Belediye başkanını yerinde bulamadık yardımcısı ile görüştük kendim konuya giriş yaparken kendimin de eğitimci olduğumu ve site sakinlerinden olduğumu gençlerimizin uyuşturucuyla, içkiyle, madde bağımlılığıyla heba edilmek istendiğini, yok edilmek istendiğini dile getirdim onlarda teyit ettiler. Ve belediye zabıta müdürlüğüne yönlendirdiler. Topladığımız imza ve dilekçeleri verdik ve gittik. Sonra telefonla görüşmemiz oldu. Bu işi ciddiye almadıkları ve laubali bir şekilde hocam bu bizim işimiz değil onun doğal hakkı eğer içki satışı varsa bunu devlet yasak etsin, başbakan yasak etsin dediler.”dedi.

 

“Bakkaliye ruhsatıysa içki satışı nasıl olur”

Konuyu zabıtaya aktardıklarını ifade eden Yasak zabıtanın kendilerine söz konusu yere ruhsat vermediklerini söylediklerini belirtti. Yasak, “Zabıtalar bana biz oraya ruhsat vermedik biz de ‘ruhsatı siz verdiniz’ dedik. Sonra tekrar görüştük doğrudur oranın ruhsatı bakkaliye ruhsatı biz de peki bakkaliye ruhsatıysa içki satışı nasıl olur dedik onlarda biz buna karışmayız dedi. Artık aralarında bir işbirliğimi ne olmuşsa onu bilemem yerel yönetimin bizi desteklemesini bekliyorduk ama bunu onlardan göremedik.” dedi.

 

Haklı olduğu halde haksız yere düşürüldüğünü belirten Yasak “Bu konu bir şekilde emniyete intikal edildi. Bir gün beklemediğimiz bir şeyle karşılaştık kapıyı çaldılar. Baktık polis memuru siz aşağıda bulunan market sahibini tehdit etmişsiniz bir kartonun üzerine bir yazı yazarak sonunun iyi olmayacağını, gereken derisi verecez türünden saçma sapan şeyler yazılmış ve apar topar emniyete götürüldük. Bende emniyete dedim artık teknoloji gelişmiş eğer bu yazı bana aitse adli tıpa gönderilsin bu yazı örneği ortaya çıksın.

 

Son olarak yetkililere seslenen Yasak " Bu konuda yetkilileri duyarlılığa davet ediyorum." dedi. (Veysi Demirci – İLKHA)

Diyarbakır haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.