Ergani'ye bağlı köy muhtarları DEDAŞ'ı bastı

Ergani'ye bağlı köy muhtarları DEDAŞ'ı bastı

Diyarbakır' Ergani ilçesine bağlı köy muhtarları köylerindeki yaşanan elektrik sıkıntısından dolayı DEDAŞ'ı bastılar. Görev yapan işçiler Dedaş'ı terk etti.

DİYARBAKIR-  Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı köylerdeki vatandaşların 2 aydan buyana günde 8 saat düzenli olarak elektrik sıkıntısından dolayı mağdur oldukları belirtildi. Bugün bütün köy muhtarları toplanarak DEDAŞ’ı bastı. Muhtarlar DEDAŞ’ı basınc görev yapan işçi ve memurlar DEDAŞ’ı terk ederek kaçtılar. Gelen vatandaşlara ise bugün hizmet yok diyerek geri gönderdikleri görüldü.

 

Eylemci muhtarlardan Gözekaya (Ayneto) köy muhtarı ve muhtarlar başkanı Cebeli Akşit kurumun özelleştirmeye geçmeden önce elektrik sıkıntısının olmadığına dikkat çekerek, “ Özele geçtikten sonra personel sayısı 35 oldu. Biz dedik daha iyi oldu ama hiç iyi olmadı elektriğimizi sabah kesiyorlar akşam bırakıyorlar. “ dedi.

 

 

 “Bizimle insan muamelesi yapmıyorlar”

Akşit daha sonra şöyle devam etti: “Bizimle insan muamelesi yapmıyorlar bu hayvan muamelesidir. Eskiden sularımız çeşmeden geliyordu şimdi sondajdan su alıyoruz o da elektrikle çalışıyor elektrik olmadığı için suyumuzda yok. Bize diyorlar barajlarda su yok. İlçelere her şey var demek köylülere yok köylülere cahil muamelesi yapıyorlar. 3 aydır geliyoruz halledecez diyorlar. Ama değişen bir şey yok.

 

Son olarak yetkililere seslenen başkan Akşit “ Eğer biz Türkiye vatandaşıysak bizde elektrik istiyoruz. Eğer Türkiye vatandaşı değilsek biz başka ülkedensek bizi Türkiye’den çıkarsınlar biz burayı terk edelim elektrikçilerde burada otursunlar.” İfadelerine yer verdi.

 

Ahmetli (Pirahmet) köyü muhtarı Abdussamed Bingöl ise  “DEDAŞ 2 aydan beri düzenli ve planlı olarak günde 8 saat elektrik kesiyor kesilen elektrikten halk mağdur oluyor. Öğrencilerimiz var gıdalarımız, yemeklerimiz kokuyor. Tarladaki işçilerimiz mağdur oluyor, topladığımız sütlerimiz bozuluyor. Günlük zararımız çok oluyor. Köylü 2 senedir abone çıkarmış direk yoktur. Elektrik sıkıntısı giderilmiyor. Kimisi gece gidip telefon direkleri söküp çalıyorlar getirip evinin önünde dikiyorlar ve kendi imkânlarıyla evlerine elektrik götürüyorlar” Diyerek DEDAŞ’ tepki gösterdi.

 

Doğan köy muhtarı Dalyan Duman da bilinçli olarak köylerde elektrik kesildiğini savunarak, “Bir arıza olduğu zaman 4-5 günde ancak geliyorlar. Muhtarlık yaptığım köyün 4 mezrası var. Bu mezraların birinde trafoda yangın çıktı yangın yeri ekinlerden 100 metre uzakta trafo için arıyoruz muhatap bulamıyoruz. Köylüler yangını kendi imkânlarıyla söndürdü ve DEDAŞ ise 4 gün sonra geldi.” şeklinde tepkisini DEDAŞ’a gösterdi.

 

Aşağı Biticik köy muhtarı Mehmet Demirkan 2 aydan bu yana DEDAŞ’ın elektriklerini boşuna kestiğini iddia ederek,”Günde 8 saat kesiyorlar her gün arıyoruz bir yetkiliye ulaşamıyoruz. Aradığımız zaman diyorlar arza var hâlbuki arıza yok köyümüzde 8 yıllık okul var her gün mazot alarak jeneratörle ihtiyacımızı karşılıyoruz.”  Şeklinde elektrik kesintilerine karşı tepkisini dile getirdi.

 

Son olarak, Ziyaret köy muhtarı Selahattin Aksoy, “ 2 aydan beridir her gün planlı olarak günde 8 saat elektriğimiz kesiliyor. Biz köyde süt işi yapıyoruz köyde süt tanklarımız var 6-7 sefer oldu sütlerimiz bozuldu döktük. Bundan dolayı köylüler her gün mağdur oldu. Her süt döktüğümüzde en az 1,5 milyar zarar ediyoruz.” diyerek elektrik kesintilerinden dolayı yaşadıkları mağduriyetlere dikkat çekti.

 

Öte yandan elektrik faturası ödemeye gelen vatandaşlar, muhtarlar tarafından kuruma sokulmadı. (Veysi Demirci-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler