Erken tanı hayat kurtardı!

Erken tanı hayat kurtardı!

Mardin’de dış gebelik tanısı konulan 31 yaşındaki kadın, doktorların erken tanısı sayesinde kapalı yöntemle yapılan ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Mardin merkez Artuklu ilçesinde 31 yaşındaki bir kadın,  Kadın Doğum Polikliniğine başvurması üzerine, kadına dış gebelik teşhisi konuldu. Doktorların erken tanısı sayesinde kapalı yöntemle ameliyat edilen kadın, bir gün sonra sağlığına kavuşarak hastaneden taburcu edildi.

Konuyla ilgili Mardin İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, dış gebeliğin rahmin alınmasına hatta kişinin ölümüne bile neden olabileceği belirtildi.

Açıklamanın devamında, “Mardin’de ilk kez Laparaskopik Kornual Gebelik Rezeksiyonu, Op. Dr. Mehmet Emin Ayağ ve Op. Dr. Hamdullah Pekkolay tarafından Mardin Devlet Hastanemizde gerçekleştirilmiştir. Kornual Gebelik 30.000/1 hastada görülen bir dış gebelik çeşididir. Bu hastalıkta dış gebelik ürünü rahim duvarı ile tüp arasına ulaşmakta olup çok şiddetli kanama yapması nedeniyle rahmin alınmasına hatta anne ölümüne bile neden olabilmektedir. Bizler bu ameliyatı Laparoskopik (kapalı) bir şekilde gerçekleştirdik. Ameliyat; hastanın rahmi alınmadan ve kan takmaya gerek duymadan başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olup, hasta bir gün gözetim altında tutulduktan sonra taburca edilmiştir. Kapalı olarak gerçekleşen operasyon sayesinde hastada daha az kanama ve ağrı meydana gelmiş olup enfeksiyon oluşmadan ameliyat başarılı bir şekilde sonlanmıştır.” denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler