Erken teşhis kanser hastasının şifa bulmasına vesile oldu

Erken teşhis kanser hastasının şifa bulmasına vesile oldu

Batman’da memede kitle şikayetiyle hastaneye giden ve tetkiklerin ardından meme kanseri teşhisi konan 38 yaşındaki Güler Solmaz, erken teşhis sayesinde şifa bulup sağlığına kavuştu.

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine müracaat eden hasta Güler Solmaz’a yapılan tetkikler sonucu kanser teşhisi kondu. Erken teşhis edilen Solmaz ameliyat edilerek sağlığına kavuşup taburcu edildi.

Ameliyata ilişkin bilgi veren Op. Dr. Vedat Deniz, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda en sık ölüme neden olan kanser türü olduğunu belirtti.

Deniz, “38 yaşında memede kitle şikayeti ile hastanemiz polikliniğine başvuran Güler Solmaz’a yapılan detaylı değerlendirme neticesinde meme kanseri tanısı ile Modifiye Radikal Mastektomi ameliyatı gerçekleştirildi.” diye konuştu.

Erken teşhisin hayat kurtardığını belirten Deniz, “Herhangi bir şüphesi olan hastaların mutlaka genel cerrahi uzmanı tarafından muayene edilmesi, 40 yaşından itibaren de radyolojik tetkikler ile birlikte rutin takibe alınması gerekmektedir.” dedi.

“Hemen ölecekmişim gibi hissettim”

Erken teşhis sayesinde bir kez daha sağlığına kavuşan Güler Solmaz, “Kanser olduğumu söylediklerinde dünyam başıma yıkıldı. İlk önce ameliyat olmaktan korktum. Hemen ölecekmişim gibi hissettim. Fakat doktorumun benimle konuşması bana çok iyi geldi. Bana güven verdi. Başka merkezlerde yapmayı düşünmüştüm vazgeçtim. Şimdi daha iyiyim. Kadınlar belli aralıklarla kendilerini muayene etmelerini öneriyorum. Bu hastalıkta erken teşhis ve tedavi çok önemli.” ifadelerini kulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler