Ermenistan işgali altındaki Karabağ’da çatışmalar şiddetlendi

Ermenistan işgali altındaki Karabağ’da çatışmalar şiddetlendi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, “Hücum İHA’larımızın tam isabet vuruşları, bize ait işgal edilmiş topraklardaki Ermenistan silahlı kuvvetlerini mahvetmeye devam ediyor.” denildi.

Dağlık Karabağ'da geçtiğimiz hafta Azerbaycan ile Ermenistan arasında başlayan çatışmalar devam ediyor. Ermenistan Savunma Bakanlığı tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada, Dağlık Karabağ’ın kuzey ve güney kısımlarında "sert çatışmaların" devam ettiği bildirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı da kendi internet sitesinde yayımladığı açıklamasında, Ermeni güçlerinin cumartesi gecesi Azerbaycan'ın Terter, Goranbay, Ağdam ve Ağcabedi şehirlerinin bazı mahallelerine topçu atışıyla saldırıya geçtiğini ifade etti.

Açıklamada, Azerbaycan ordusunun düşmana karşı katı bir şekilde cevap verdiği belirtildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Twitter hesabı üzerinden yapılan bir paylaşımda da Ermenistan’ın, Azeri Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları ve insansız hava araçlarını (İHA) vurarak düşürdüğüne dair iddialarının "tamamıyla saçmalık ve yalan haber" olduğu ifade edildi.

Ermenistan ordusuna ait olduğu belirtilen askeri hedeflerin vurulduğunun gösterildiği görüntülerin yayınlandığı paylaşımda, “Azerbaycan’ın hücum İHA’larının tam isabet vuruşları, bize ait işgal edilmiş topraklardaki Ermenistan silahlı kuvvetlerini mahvetmeye devam ediyor.” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.