Erzincan'da keklik ve tavşan avı sona erdi

Erzincan'da keklik ve tavşan avı sona erdi

Erzincan'da 21 Ağustos 2017 tarihinde başlayan keklik ve tavşan avı sona erdi.

Erzincan Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte 2017-2018 av sezonunda 21 Ağustos 2017 tarihinde başlayan keklik ve tavşan avının sona erdiği belirtildi.

Açıklamada, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı Merkez Av Komisyonu kararıyla ilimizde 26 Ağustos 2017 tarihinde bıldırcın, üveyik, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayan av sezonu daha sonraki tarihlerde ördek türleri, keklik ve tavşan avıyla devam etmiştir. İlimizde 14 Ocak 2018 tarihi itibariyle keklik ve tavşan avı sona ermiştir. İlimizde ördek türleri, yaban domuzu ve çakal avı da 25 Şubat 2018 tarihinde sona erecektir." denildi.

Özellikle keklik ve tavşan avının başlamasıyla kentte yoğun avcı baskısı olduğunun kaydedildiği açıklamada, "Avın yapıldığı çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatil günlerinde ilimizde bu günlerde ortalama bir günde 350-1050 arasında avcı AVBİS'ten randevu alarak avlanmıştır. Avcıların keklik için verilen kotanın yüzde 59'unu, tavşan için de yüzde 23'ünü kullandıkları tespit edilmiştir. Av ve yaban hayatının sürdürülebilirliğini sağlamak için kontrol ve denetim faaliyetleri devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.