Esad rejiminden operasyona ilk tepki

Esad rejiminden operasyona ilk tepki

Esad rejimi, Türkiye'nin operasyon konusunda kendilerini bilgilendirdiğini fakat onay beklemediğini belirten Esad yönetimi, bunun bir saldırı olduğunu öne sürdü.

Suriye, Türkiye’nin Süleyman Şah türbesine düzenlediği operasyona tepki gösterdi ve bunun ‘açık bir saldırı’ olduğunu savundu.

Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan adı açıklanmayan yetkili bir kaynan Resmi haber ajansı Sana’ya yaptığı açıklamada Türkiye’nin, IŞİD, Nusra Cephesi ve muhaliflere verdiği destekle yetinmeyerek bugün erken saatlerde Suriye topraklarına bir saldırıda bulunduğu öne sürüldü.

Suriyeli kaynak, Türkiye dışişleri bakanlığının Süleyman Şah mezarını başka bir mekana taşıma operasyonundan bir gün önce Suriye’nin İstanbul’daki Konsolosluğuna resmi bir şekilde bildirdiğine dikkat çekti ancak 1921 yılında Türkiye ile o dönemin işgalci Fransız yönetimi arasında imzalanan anlaşmanın öngördüğü gibi Suriye’nin onayını beklemediğine vurgu yaptı.

Süleyman Şah Türbesinin Rakka kırsalında IŞİD’in yoğun olarak bulunduu bir bölgede olduğuna işaret eden kaynak; örgütün bölgede bulunan tüm mezarlar, türbeler ve kiliselerin yanı sıra çok sayıda mescit ve camiyi yıkmasına rağmen Süleyman Şah türbesine hiçbir şekilde saldırmadığını söyledi ve bunun Türkiye ile IŞİD arasındaki işbirliğinin sonucu olduğunu iddia etti.

Açıklamasının sonunda kaynak; Türkiye’nin Süleyman Şah türbesine ilişkin anlaşmanın hükümlerini ihlal etmesinin yol açacağı sonuçlardan sorumlu olacağını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.