Eşbaşkanlık Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesinin bir parçasıdır

Eşbaşkanlık Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesinin bir parçasıdır

Mardin’de konuşan HDP Genel Başkanı Sezai Temelli, küresel bir tehdit olan ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ mücadelesi verdiklerini ve eşbaşkanlığının bunun bir parçası olduğunu dile getirdi.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) belediyelerine kayyum atanmasına karşı Mardin’de bulunan 15 Temmuz Meydanı’nda Genel Başkan Sezai Temelli, HDP milletvekilleri ve görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün katılımıyla kitlesel basın açıklaması gerçekleştirdi.

Valiliğin yasağına rağmen basın açıklamasını gerçekleştirerek, burada konuşan Temelli, küresel bir tehdit olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi’ne destek verdiklerini ve hatta bunun mücadelesini verdiklerini söyledi.

HDP’nin bir kadın partisi olduğunu söyleyen Temelli, şöyle konuştu: “Bu iradeyi yok sayanlar, bugün bunun hesabını vereceklerdir. Biz sokaklarda, alanlarda, meydanlarda bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Diyorlar ki; eş başkanlık sistemi var. Evet, eş başkanlık sistemi var. Eş başkanlık sistemi bir suç değildir, suç olamaz. Tam tersine kadına yönelik şiddete karşı, kadını yok saymaya karşı işlenen bir suça karşı itirazdır. Bir kadın özgürlüğü mücadelesidir.”

Temelli, “Olduğu her yerde eşit temsiliyetle ile hareket eder. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği mücadelesi verir. Eş başkanlık budur; eş başkanlıklarımız belediye meclis üyeliklerinin birinci sırasında seçilen arkadaşlarımızdır. Siyaseten kadını yok sayanlara karşı, kadın emeğini sömürenlere, kadına şiddeti olağanlaştıranlara karşı bugün kadınlar vardır. Eş temsiliyette bunun en önemli mücadele hattıdır. Tüm Türkiye’deki kadınlara sesleniyoruz: Hangi siyasi görüşte olursanız olun, hangi inanca sahip olursanız olun, kadınsız ve bu kadın mücadelesinde omuz omuza verme zamanıdır. Kadınları yok sayan bu eril zihniyete bu erkek egemen zihniyete karşı bu mücadele de buluşma zamanıdır.” diye konuştu.

Temelli’nin açıklaması ardından HDP’liler, partinin il binasına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe müdahale etmek isteyen polis ile HDP’liler arasında sık sık arbede yaşandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.