Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Ergezen memleketi Bitlis'te toprağa verildi

Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Ergezen memleketi Bitlis'te toprağa verildi

Ankara’da uzun süredir tedavi gördüğü hastanede, kanser hastalığına bağlı çoklu organ yetmezliği sebebiyle cuma günü vefat eden Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Zeki Ergezen, memleketi Bitlis'in Ahlat ilçesinde dualarla defnedildi.

Milletvekilliğiyle başlayan siyaset hayatına Bayındırlık ve İskân Bakanı unvanıyla devam ederek uzun yıllar Türkiye siyasetinde sevilen bir şahsiyet olan Ergezen için dün TBMM'de devlet töreni düzenlendi.

Bugün Bitlis'in Ahlat ilçesine getirilen Ergezen'in cenazesi, Ergezen Camii'nde İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani tarafından kılınan cenaze namazının ardından, binlerce kişinin katılımıyla Erkizan Mahallesi Kalender Mezarlığı'nda dualarla defnedildi.

Cenaze törenine Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirlerinin yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Zeki Ergezen kimdir?

Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Mimarlık Bölümü mezunu Zeki Ergezen, 2 Aralık 1949 yılında Bitlis’in Ahlat ilçesinde dünyaya geldi. Ergezen, Bitlis ve Muş'ta Bayındırlık İl Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde İnşaat Dairesi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. AK Parti kurucu üyesi oldu.

19, 20, 21 ve 22'nci dönem Bitlis Milletvekilliği yapan Ergezen, 20'nci dönemde TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevine seçildi. Zeki Ergezen, 58'inci ve 59'uncu hükümetlerde Bayındırlık ve İskân Bakanı olarak görev yaptı. 23'üncü dönemde Karadeniz Ekonomik İş birliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Üyesi oldu. Ergezen evli 4 çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler