Eski belediye başkanının katilinin öldürülmesiyle ilgili dava sonuçlandı

Eski belediye başkanının katilinin öldürülmesiyle ilgili dava sonuçlandı

Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı Beyhan beldesinin eski Belediye Başkanı Hasan Ataş'ın katilini öldürdükleri gerekçesiyle yargılanan 2'si tutuklu 7 sanık hakkında açılan dava sonuçlandı.

Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı Beyhan beldesinin eski Belediye Başkanı Hasan Ataş'ın katilini öldürdükleri gerekçesiyle yargılanan 2'si tutuklu 7 sanık hakkında mahkeme kararını verdi. Mahkeme sanıklardan birini 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Şerefettin Ataşoğlu, Ramazan Ataş ve tutuksuz yargılanan 5 sanığın avukatları katıldı.

Sanık avukatların savunmalarının ardından mahkeme heyeti, Şerefettin Ataşoğlu'na, 'ateşli silah ve bıçak bulundurma', 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından da toplam 2 yıl 11 ay hapis cezası verdi.

Ramazan Ataş ise 'Tasarlayarak kasten öldürme' ve 'ateşli silah ve bıçak bulundurma' suçundan 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tutuksuz yargılanan Şevket Karaca, 'ateşli silah ve bıçak bulundurma' suçundan 10 ay hapis cezası verildi. Tutuksuz yargılanan Hüseyin Ataş, İrfan Ataş, Fahrettin Ataş ve Nazmi Ataş ise beraat etti.

Elazığ'ın Palu ilçesi Beyhan beldesinin eski Belediye Başkanı Hasan Ataş, 9 Ağustos 2013 tarihinde Mustafa Bayram tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Katil zanlısı Mustafa Bayram'ın Antalya'da öldürülmesinin ardından, Hasan Ataş'ın akrabaları olduğu belirtilen Fahrettin, Hüseyin, İrfan ve Nazmi Ataş ile Şevket Karaca, Ramazan Ataş ve Şerefettin Ataşoğlu gözaltına alınmıştı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.